Brexit it is! Ιστορικές στιγμές για τη Μεγάλη Βρετανία - Πότε ξεκινά η διαδικασία

Freepen.gr - Ο κύβος ερρίφθη και στις 29 Μαρτίου θα στείλει τη σχετική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ενωση η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοινώνοντας επισήμως την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ενωση, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ του πρακτορείου Reuters.

Με την αποστολή της επιστολής της Μέι την άλλη Τετάρτη θα ξεκινήσει παράλληλα η διαπραγματευτική διαδικασία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ενωση και Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα η Τερέζα Μέι ξεκινά περιοδεία στα έθνη που συνθέτουν το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να ενημερώσει σχετικά και να εξωραΐσει τυχούσες ρωγμές.

Η Βρετανία έχει ενημερώσει το γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεση της Μέι, δήλωσε ο εκπρόσωπος τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Έτοιμη από την πλευρά της δηλώνει και η Κομισιόν με τον εκπρόσωπο Μαργαρίτη Σχοινά να δηλώνει σε δημοσιογράφους πως:

«Τα πάντα είναι έτοιμα σε αυτή την πλευρά».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail