Μεγάλη ανατροπή - Η Τουρκία ετοιμάζεται για συνομολίες με τον Ασαντ

Στρατής Μαζίδης

Για μεγάλη ανατροπή στο Συριακό Πόλεμο προϊδεάζει η τουρκική ιστοσελίδα aydinlik.com.tr η οποία έχει προχωρήσει σε σχετικό δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει το άρθρο στις 3 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα συνάντηση ανάμεσα σε Ρώσους και Τούρκους αξιωματούχους όπου ελήφθη η απόφαση για έναρξη συνομιλιών ανάμεσα σε Αγκυρα και Δαμασκό στο προσεχές μέλλον με τη συμμετοχή της Μόσχας.

Την επόμενη ημέρα, στις 4 Μαρτίου 2017 Ρώσοι επίσημοι επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη όπου είχαν επαφές με συμβούλους-κλειδιά του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν όσα αποφασίστηκαν στην Αγκυρα. 

Στις 5 Μαρτίου 2017 όπως είχε δημοσιεύσει η Freepen.gr ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωνε πως μια πιθανή είσοδος του Συριακού Στρατού στην Ιεράπολη δε συνιστά αρνητική εξέλιξη για την Αγκυρα και πως η τελευταία δεν επιθυμεί ο έλεγχος της πόλης να ανήκει στους Κούρδους.

Στις 11 Μαρτίου 2017, σημειώνει η ιστοσελίδα, το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε έντονα τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό με απολογισμό 41 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, κάτι που θεωρείται ως το πρώτο μήνυμα στη συριακή κυβέρνηση μετά από έξι χρόνια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail