Ενώ όλοι έχουν ματώσει, η ΑΔΕΔΥ απεργεί για να μην αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι - Σημαντικά ερωτήματα

Freepen.gr - Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και την Εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, μέχρι τις 31/3/2017 πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει και τα σχετικά έντυπα στις δημόσιες υπηρεσίες, επισημαίνει αρχικά σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρούν, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, τη διαδικασία της αξιολόγησης, χωρίς καν να έχουν υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – νόμου που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση. 

«Επισημαίνουμε ότι οι «δοτοί – αρεστοί» προϊστάμενοι που με ανάθεση έχουν τοποθετηθεί, χωρίς κριτήρια, θα είναι οι άμεσοι αξιολογητές των Δημοσίων Υπαλλήλων. Κατανοούμε όλοι τι αξιολόγηση θα κάνουν!!!» υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Κατά την ΑΔΕΔΥ η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες ενώ υποστηρίζει ότι με τον Ν4369/2016 η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, την κινητικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις.

Και συνεχίζει:

«Με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο.

Για τους λόγους αυτούς:

Προκηρύσσουμε απεργία – αποχή όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα».

Ωστόσο μπορεί να μας πει η ΑΔΕΔΥ ως συνδικαλιστικό όργανο τι έκανε τόσες δεκαετίες ώστε να μη διορίζεται ο καθένας και η καθεμιά στο Δημόσιο; Με ποιο τρόπο αντιμετώπισε τα προβλήματα που κατά καιρούς αναδείκνυαν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες;

Ποια είναι η άποψή της για το χρόνο διεκπεραίωσης πειθαρχικών ζητημάτων και αν τελικά αποδίδεται δικαιοσύνη και τι έχει πράξει προς τούτο;

Μπορεί να μας αναφέρει τι έκανε ώστε να μην αποχωρούν με σύνταξη με 15-20 χρόνια υπηρεσίας σειρά υπαλλήλων ώστε να οδηγηθούμε στο ναυάγιο του ασφαλιστικού;

Κι εν τέλει θεωρεί κανείς πως αυτό το Δημόσιο λειτουργεί και ότι την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα άπαντες αξιολογούνται, κρίνονται και απομακρύνονται, οι υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα πρέπει να παραμένουν στο απυρόβλητο;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...