Μιλούν οι αριθμοί-Ο Ερντογάν άνοιξε την κάνουλα των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών με τις βάρκες μίας χρήσεως

Freepen.gr - Η Συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές φαίνεται πως αρχίζει να κλυδωνίζεται στην πράξη.

Ήδη τα τελευταία 24ωρα τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για αύξηση των ροών. Τα παρακάτω δελτία τύπου του Λιμενικού Σώματος είναι ενδεικτικά.

Σημειώστε ότι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με "πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους" όπου πιθανότατα πρόκειται για τις γνωστές βάρκες μίας χρήσεως οι οποίες κατασκευάζονται στην Τουρκία ακριβώς για το λόγο αυτό.

18/3/17

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα τεσσάρων (64) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

17/3/17

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά εκατόν τριάντα (130) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτά σκάφη δύναμης FRONTEX, τα οποία εκτελούσαν περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'' σε δύο διαφορετικά περιστατικά.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτά εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ'' ν. Χίου, διαδοχικά, δύο πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων (εξήντα έξι και εξήντα τεσσάρων ατόμων αντίστοιχα).
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πληρώματα ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ επί της δεύτερης λέμβου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (02) εκ των εξήντα τεσσάρων (64) ως χειριστές αυτής.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail