Αλέξη πότε θα ανακοινώσεις τη διασύνδεση Αττικής-Μυκόνου με γέφυρα;

Του Στρατή Μαζίδη

Ναι ο τίτλος μπορεί να είναι σαφέστατα ειρωνικός, ανταποκρίνεται όμως πλήρως στην ειρωνική - εικονική πραγματικότητα.

Πριν λίγες ημέρες είδαμε τον πρωθυπουργό σαν άλλο στρατηγό να ανοίγει και να μελετά χάρτες ανάπλασης στα Προσφυγικά.

Ο άνθρωπος που μαζί με μερικούς άλλους εμπόδισαν τη δημιουργία γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της ομάδας, τώρα μελετά διπλές αναπλάσεις στη Λεωφόρο και του Γουδή.

Το αστείο είναι πως παρά το ξεδίπλωμα των επιτελικών χαρτών στο Στρατηγείο του Μαξίμου, ο ΠΑΟ δεν έχει καταθέσει αντίστοιχο αίτημα; Με τι χρήματα θα φτιάξει το γήπεδο όταν δεν μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα της προκοπής;

Εν τω μεταξύ ήδη ο δήμος Παπάγου-Χολαργού έσπευσε να δηλώσει την αντίθεσή του στην ανέγερση γηπέδου.

Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα ουσίας.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα νότια της περιοχής των Προσφυγικών όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ονειρεύεται τη δημιουργία πάρκου, υπάρχει η πλατεία Αργεντινής η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να αναπλαστεί και φυσικά η ντροπή της Αθήνας που ακούει στο όνομα "Πεδίον του Αρεως".

Το μεγάλο μας πάρκο που κάποτε είχε το θέατρο Αλσος και τα όμορφα καφενεία του, σήμερα είναι τόπος μόνο για τολμηρούς.

Ένα αχούρι, ένα βρώμικο μέρος το οποίο δε διανοείται κανείς να επισκεφθεί για λόγους ασφαλείας.

Πόσες και πόσες φορές δεν εξαγγέλθηκε η ανάπλασή του, δεν πραγματοποιήθηκαν εργασίες και είδαμε λίγους μήνες αργότερα τα χρήματά μας να μην έχουν πιάσει τόπο.

Όταν λοιπόν το μεγάλο μας πάρκο απαξιώνεται, θα δημιουργήσουμε δεύτερο λίγο παραπάνω; Όταν δε συντηρείται/φυλάσσεται το πρώτο, δε θα συμβεί το ίδιο και με το καινούριο;

Εδώ το κράτος δεν πρόλαβε να παραλάβει το κτίριο του Ιδρύματος Νιάρχου και είδατε το κανάλι πως έγινε βούρκος έστω προσωρινά.

Υπάρχουν χρήματα για τέτοιες σπατάλες και όχι για τα νοσοκομεία μας όπου αλίμονό σου αν πάθεις το παραμικρό;

Και αλήθεια γιατί να γκρεμίσουμε τα Προσφυγικά αντί να δημιουργηθεί εκεί ένας τόπος μνήμης του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας;

Ίσως ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι το αντίδοτο στη δυστυχία και την απελπισία του λαού είναι τα μεγάλα έργα, όπως πχ εκείνα που έκανε ο Τσαουσέσκου σε ένα βράδυ.

Του προτείνουμε, καθώς ανοίγει πια ο καιρός, να ανακοινώσει τη διασύνδεση Αττικής-Μυκόνου με γέφυρα, την υπόγεια ζεύγη Κρήτης-Ρόδου, την κατασκευή μετρό στην Πάτρα κτλ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail