Η Βουλγαρία ανακαλεί την πρέσβειρά της στην Αγκυρα - Γιατί κλιμακώνονται οι σχέσεις της με την Τουρκία

Freepen.gr - Η Βουλγαρία ανακαλεί την πρέσβειρά της στην Αγκυρα, Nadezhda Neynsky για διαβουλεύσεις.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε στις 16 Μαρτίου ότι ανακαλεί την πρέσβειρα στην Αγκυρα, Nadezhda Neynsky, για διαβουλεύσεις.

Η λιτή δήλωση μιας φράσης από το Υπουργείο Εξωτερικών δεν αιτιολόγησε την ανάκληση της Neynsky πίσω στη Σόφια, αλλά όπως αναφέρει η βουλγαρική ιστοσελίδα sofiaglobe η κίνηση αυτή ήρθε ως συνέχεια στη διαμάχη Βουλγαρίας - Τουρκίας με αφορμή την ανάμειξη της Αγκυρας στις  η ανάπτυξη έρχεται οξέος Ένα συνεχιζόμενη διαμάχη σχετικά αναφερθεί παρέμβαση από την Τουρκία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της γειτονικής χώρας.

Στην διπλωματική πρακτική, η ανάκληση ενός πρεσβευτή για διαβουλεύσεις θεωρείται γενικά ως ένα δεύτερο στάδιο της διαμαρτυρίας μετά την επίσημη κλήτευση του πρέσβη μια ξένη χώρα, κι αποτελεί μια σύντομη στάση πριν από την αναστολή των διπλωματικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρέσβης στη Σόφια, Süleyman Gökçe, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας στις 7 Μαρτίου για μια διαμαρτυρία από τον υπηρεσιακό Αναπληρωτή ΥΠΕΞ Boiko Mirchev μετά από αναφορές ότι Τούρκος υπουργός κάλεσε τους Βούλγαρους στην Τουρκία να ψηφίσουν το DOST του για Lyutvi Mestan.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail