Κούρδοι: Στις αρχές Απριλίου θα επιτεθούμε στη Ράκκα - Η επιχείρηση θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες

Freepen.gr - Ο Sipan Hemo, διοικητής των Μονάδων Προστασίας του συριακού κουρδικού λαού (YPG), δήλωσε την Παρασκευή ότι η επίθεση στην "πρωτεύουσα" των τζιχαντιστών του ISIS, Raqqa, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει στις αρχές του Απριλίου και ότι η YPG θα μετάσχει σε αυτή παρά την έντονη αντίθεση από τη γειτονική Τουρκία.

Ένας εκπρόσωπος για το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ο πλοίαρχος του Ναυτικού Jeff Davis, δήλωσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη όσον αφορά την επίθεση στη Raqqa.

Ωστόσο οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ, Κούρδοι έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στη Raqqa από διαφορετικές πλευρές.

Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε πως επιθυμεί την επιτάχυνση των επιχειρήσεων για τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δηλώσεις του Hemo στο πρακτορείο Reuters ήταν οι πρώτες που έδωσαν ένα πρώτο στίγμα όσον αφορά την ημερομηνίας της επίθεσης:

«Όσον αφορά την απόφαση για την απελευθέρωση της Raqqa και της επίθεσης, έχει αποφασιστεί η στρατιωτική επιχείρηση να ξεκινήσει στις αρχέςΑπριλίου.

Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Raqqa δε θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail