Ανατροπή στη Συρία από Τίλλερσον: Ο Συριακός Λαός θα κρίνει το μέλλον του Ασαντ μακροπρόθεσμα - Γιατί εξυπηρετεί το Σύριο Πρόεδρο

Freepen.gr - Μεγάλη ανατροπή και άδειασμα της περιόδου του Μπάρακ Ομπάμα, σήμανε η δήλωση του Αμερικάνου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Rex Tillerson στην Αγκυρα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσολου, ότι το μέλλον του Ασαντ μακροπρόθεσμα θα αποφασιστεί από το λαό της Συρίας.

Επί της ουσίας ο Τίλλερσον έρχεται στη γραμμή Μόσχας - Δαμασκού που υποστηρίζουν ότι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για το μέλλον του Σύριου Προέδρου, είναι οι Σύριοι.

Αυτή η εξέλιξη εξυπηρετεί τον Μπασάρ Αλ Ασαντ διότι παρά τα όποια λάθη του, εν τέλει κράτησε τους μεγάλους πληθυσμούς στα αστικά κέντρα και με τη βοήθεια των συμμάχων του, τη χώρα του όρθια.

Ο Πίνακας που ακολουθεί από το SyrianMilitaryCap εξηγεί γιατί ο Σύριος Πρόεδρος έχει το πλεονέκτημα.

Επίσης ιδιαίτερη σημασία έχει η αποστροφή "μακροπρόθεσμα", καθώς το AFP αναφέρει "long-term" που σημαίνει ότι για το παρόν δε γίνεται συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση οι μελλοντικές εξελίξεις θα δώσουν τις απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail