Βαρύς υπαινιγμός του Ερντογάν: Δεν κάψατε και καταστρέψατε τα τζαμιά μου; Είστε φασίστες, φασίστες!

Freepen.gr - Επαναλαμβάνοντας τη ναζιστική ρητορική του εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε την Ευρώπη ξανά φασιστική την Κυριακή κατηγορώντας παράλληλα για την καύση των τζαμιών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το turkishminute μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε: «Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε Ναζί, οι φασίστες ενοχλούνται. Δεν είστε εσείς που ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τζαμιών μας; Δεν έχετε κάψει και καταστρέψει τα τζαμιά μου; Είστε φασίστες, φασίστες!»

Εκτός του ότι ο Ερντογάν χαρακτηρίζει τα τζαμιά ως ιδιοκτησία του, ανοίγει πλέον μια άλλη βεντάλια στη ρητορική του με υπαινιγμούς όσον αφορά τον εμπρησμό τζαμιών, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και εκείνο του Βαγιαζήτ στην Ξάνθη.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο κουρδικό συλλαλητήριο εναντίον του στη Βέρνη της Ελβετίας που είχε ως αποτέλεσμα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον Ελβετό πρέσβη στην Αγκυρα για εξηγήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail