Λησμόνησαν την αιματοβαμμένη ιστορία τους - Οι Αρμένιοι λένε "ΝΑΙ" στο Δημοψήφισμα και τον Ερντογάν

Freepen.gr - Η Αρμενική κοινότητα της Τουρκίας ευελπιστεί πως θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια της σημερινής Τουρκίας με ψήφο υπέρ του "ναι" στο 16 του Απρίλη στο επερχόμενο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα της χώρας δημοσιεύει η Daily Sabah. 

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Harutyun Şanlı, πρόεδρος της Αρμενικής Εκκλησίας Gedikpaşa βλέπει στο δημοψήφισμα την ευκαιρία για μια περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτωντων Αρμενίων και την επιλύση προβλημάτων τους.

«Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες θα χαλαρώσουν αν επικρατήσει το "ναι"» υποστηρίζει ο Şanlı και τονίζει ότι η αρμενική κοινότητα έχει κερδίσει περισσότερα δικαιώματα από το 2002 με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) σε σχέση με ολόκληρη την ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Οι Αρμένιοι της Τουρκίας φαίνεται ότι ξεχνούν όχι μόνο την αιματοβαμμένη ιστορία τους αλλά και την πρόσφατη καθώς στα πλαίσια της δήθεν αντι-τρομοκρατικής επιχείρησης στη νοτιο-ανατολική Τουρκία ισοπεδώθηκαν και αρμένικες εκκλησίες.

Σε μια κρίσιμη καμπή και ένα θρίλερ όσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υπάρχει ο κίνδυνος ο μαρτυρικός λαός των Αρμενίων να παίξει κρίσιμο αρνητικό ρόλο για λόγους "γραφειοκρατίας".

Τα λάθη μετά την απομάκρυνση από την κάλπη δε θα διορθώνονται αλλά θα πληρωθούν. Ενδεχομένως πολύ ακριβά. Η ιστορία δε χρειάζεται να επαναληφθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail