Η Αγκυρα "χτύπησε" τη Μόσχα στην Κριμαία - "Παράνομη η προσάρτησή της, ανήκει στην Ουκρανία"

Freepen.gr - Οι καιροί των καλών (;) σχέσεων Αγκυρας - Μόσχας φαίνεται πως αρχίζουν σιγά σιγά να περνούν στο παρελθόν.

Πιθανότατα η Αγκυρα δεν είναι ευχαριστημένη με το τίποτα που κερδίζει στη Συρία και το Σάββατο το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τα τρία χρόνια του Δημοψηφίσματος απόσχισης της Κριμαίας και ένταξής της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ουκρανική Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία πάνω στη βάση ενός παράνομου δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2014.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τη de-facto κατάσταση που έχει προκληθεί από την παρούσα πράξη, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Με την ευκαιρία αυτή, επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κριμαία, και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, οι οποίοι είναι μεταξύ των κυρίων συστατικών της Χερσονήσου.

+ + + + +

Three years have passed since Ukraine’s Autonomous Republic of Crimea was annexed by the Russian Federation on the grounds of an illegitimate referendum held on 16 March 2014.

We reiterate that we do not recognise the de-facto situation caused by this act which is a clear violation of the international law.

On this occasion, we confirm our support for the territorial integrity and sovereignty of Ukraine.

Turkey will continue to follow the situation in Crimea closely, and to defend the rights and interests of Crimean Tatar Turks, who are among principal constituents of the Peninsula.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail