Σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών προχωρούν οι τράπεζες σε βάρος των κακοπληρωτών

Αναδημοσίευση από: newpost.gr

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Αναγκαστικά μέτρα τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατασχέσεις μισθών και πλειστηριασμούς ακινήτων (ακόμη κι αν πρόκειται για πρώτη κατοικία η επιχειρήσεις) περιμένουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές δανείων των Τραπεζών γνωστούς στην αγορά ως μπαταχτσήδες.

Με τα παραπάνω μέτρα απειλούνται δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες και εγγυητές δανείων οι οποίοι αγνόησαν επιδεικτικά τις επιστολές που έλαβαν από τις Τράπεζες αρνούμενοι να προσέλθουν για διακανονισμό των οφειλών τους. Σε αυτούς τους μη συνεργάσιμους, σύμφωνα με τον κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, πελάτες οι οποίοι εκτιμάται ότι φτάνουν τις 200.000 θα ρίξουν σύντομα το κύριο βάρος τα πιστωτικά ιδρύματα ώστε να περιορίσουν την έκθεσή τους στα κόκκινα δάνεια και να μειώσουν κατά 40%,όπως είναι υποχρεωμένες με βάση το Μνημόνιο ,έως τα τέλη του 2019 τα ανοίγματά τους.

Σήμερα τα ανοίγματα των Τραπεζών φτάνουν τα 109 δις ευρώ και η απομείωσή τους θα γίνει μέσω διακανονισμών με μακροχρόνιες ρυθμίσεις επισφαλών δανείων, μέσω διαγραφών μέρους των τόκων του χρέους και μέσω πώλησης πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων σε διεθνείς εταιρείες διαχείρισης επισφαλών δανείων τα γνωστά Funds. Εκτός αυτών οι ελληνικές συστημικές Τράπεζες σχεδιάζουν να ξεφορτωθούν με κάποια ωφέλεια και το στοκ των κατοικιών η επιχειρήσεων (ξενοδοχεία κλπ)που έχουν η θα αποκτήσουν με τους πλειστηριασμούς καθώς η διατήρησή τους στο χαρτοφυλάκιό τους τους στοιχίζει ακριβά. Αυτό σχεδιάζεται να γίνει με πώληση πακέτου ακινήτων σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων οι οποίες θα τα αποκτήσουν σε σχετικά χαμηλές τιμές με στόχο να τα μεταπωλήσουν στη συνέχεια σε ακριβότερες τιμές αποκομίζοντας ένα σεβαστό κέρδος.

Τα κέρδη θα είναι ακόμη μεγαλύτερα αν η πώληση από τις τράπεζες θα αφορά σε κατασχεμένες εξοχικές κατοικίες, βίλες η πεντάστερα ξενοδοχεία σε τουριστικά νησιά όπιου το αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...