Η Πατρίδα «σε χέρια μαχαίρια» την ώρα που παίρνει τέλος ο Κανόνας της τουρκοκρατίας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Από την στιγμή που η πρωτεύουσα του Ελληνικού Έθνους η Κωνσταντινούπολη είναι σε χέρια Οθωμανών βιώνουμε μια ιδιότυπη τουρκοκρατία σε συνδυασμό με μια χρεο κρατούμενη κοινωνία κομματιασμένη σε φατρίες και προσωπικά συμφέροντα.

Τι έλεγε ο Γέρος του Μωριά

«Εἰς τὸν πρῶτο χρόνο τῆς Ἐπαναστάσεως εἴχαμε μεγάλη ὁμόνοια, καὶ ὅλοι ἐτρέχαμε σύμφωνοι (...) Καὶ ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δύο χρόνια ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κων/λη. Τόσον τρομάξαμε τοὺς Τούρκους, ὅπου ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν μίλια μακρά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν πέντε χιλιάδες ἐμπρός, καὶ ἕνα καράβι, μίαν ἁρμάδα. Ἀλλὰ δὲν ἐβάσταξε...».

Και σήμερα όποιον σταματήσεις στον δρόμο και τον ρωτήσεις για τους πολιτικούς , συμβαίνει να αλλοιώνεις το λεξιλόγιο σου με απίθανα κοσμητικά επίθετα.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ για αυτούς που έφεραν ένα Λαό σε τέτοια παράκρουση.

Βιώνουμε τον Κανόνα μας ( δηλ. την τιμωρία) από την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης που μοιάζει με τον ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΑ που διαβάζουμε στις Εκκλησιές μας σήμερα.

Ο Μεγάλος Κανόνας του ΑΓΙΟΥ Αρχιεπισκόπου Ανδρέα Κρήτης παρουσιάζει το τραγικό γεγονός της πτώσεως του ανθρωπίνου γένους που κατάστρεψε τη δυνατότητα της κοινωνίας του με τον Θεό.

Αλλά και σήμερα ψέλνουμε και ελπίζουμε στην Πέμπτη ἑβδομάδα τῶν Νηστειῶν  που εἶναι τό λειτουργικό ἀποκορύφωμα τῆς Τεσσαρακοστῆς. 

«Ψυχή μου, ψυχή μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις τό τέλος ἐγγίζει καί μέλλεις θορυβεῖσθαι· ἀνάνηψον οὖν, ἵνα φείσηταί σου Χριστός ὁ Θεός, ὁ πανταχοῦ παρών καί τά πάντα πληρῶν».

Και ελπίζουμε γιατί έχουμε νέους χρονικούς οδοδείκτες από λόγους ΑΓΙΩΝ που αφορούν τις ημέρες μας.

«Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας.
Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως .
Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες.
Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό.

Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων.
Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές.
Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας.» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
http://hggiken.pblogs.gr/ "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.
Αυτός λοιπόν Κανόνας του Ελληνικού Έθνους τελειώνει στις μέρες σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και αυτά που ζήσαμε τα τελευταία 7 χρόνια.
«…και οι κομμουνιστές πόσα χρόνια δηλαδή. Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν, κράτησαν ούτε 70 χρόνια, 72… Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν… ..
…Θα τα στριμώξουν τα πράγματα..
..Τέτοια δικτατορία πού σκέφτονται να κάνουν, μόνο ό διάβολος μπορεί να την είχε σκεφτεί. Κατάλαβες τί γίνεται; Τελικά θα φάει μια σφαλιάρα ή θα πάει στην άκρη… Θα πάει περίπατο…»
Γέροντος Παισίου απομαγνητοφώνηση και  έκδοση : Ίερομ. Ισαάκ και συνοδεία Καλύβη Αναστάσεως Καψάλα Καρυές

Αποκορυφώνεται η πνευματική τιμωρία( ΚΑΝΟΝΑΣ) λόγω της πολύτροπης και πολυσύνθετης αμαρτίας με πυρήνα την αποστασία μας από την Δογματική των Αγίων Πατέρων μας και την λειτουργική ζώσα Θεολογία της ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ .

Διαπιστώνουμε ότι όλοι οι γεωπολιτικοί δρόμοι οδηγούν στην Βασιλεύουσα που οι τούρκοι γνωρίζουν ότι θα την χάσουν και παίζουν σε αυτήν τις τελευταίες θεατρικές παραστάσεις τους, δίκην πιθανής εισόδου του σουλτάνου Ερντογάν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ των Ορθόδοξων.

Ότι παράσταση και να παίξουν έρχεται αυτό…
Η αιώνια πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης στο τέλος του πνευματικού μας ΚΑΝΟΝΑ θα είναι καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail