Κλιμάκωση της κρίσης Σόφιας-Αγκυρας - Απέλαση δύο Τούρκων και αυστηρό μήνυμα του Βούλγαρου Προέδρου

Freepen.gr - Κλιμάκωση της κρίσης ανάμεσα σε Σόφια και Αγκυρα μετά την απόπειρα ανάμειξης της τελευταίας στις επερχόμενες εκλογές στη Βουλγαρία.

Ο Βούλγαρος ΠτΔ, Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι:
''Η Βουλγαρία θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις ισχυρή γειτονίας με την Τουρκία, αλλά οι παρεμβάσεις της στις εκλογές μας είναι γεγονός και είναι απολύτως απαράδεκτες''

Και συμπλήρωσε: 

''Θέλω να ζητήσω περισσότερη ειρήνη. Μην αφήσουμε τα συναισθήματα οργής να δυναμώσουν λόγω αυτής της παρέμβασης. Βουλγαρικά ιδρύματα και αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται ενεργά για να καταστείλουν οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία μας και τις εσωτερικές μας υποθέσεις".

Ο Ράντεφ δήλωσε επίσης το θέμα τέθηκε εντός της ΕΕ και πως ο ίδιος είχε σχετική συνάντηση με τους πρέσβεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας, αναλύοντας την κατάσταση. 

Επίσης προσέθεσε με νόημα ότι:

"Εξήγησα σαφέστατα ότι η κλιμάκωση της έντασης στον άξονα ΕΕ-Τουρκίας αντανακλάται πιο έντονα στη Βουλγαρία, επειδή ο κίνδυνος είναι ισχυρότερος για τη χώρα μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει μια σαφή, ενιαία θέση και αναμένουμε μια πραγματικά γρήγορη απόφαση".

Απέλαση δύο Τούρκων

Επίσης η Υπηρεσία Κρατικής Εθνικής Ασφάλειας (DANS) απέλασε δύο Τούρκους πολίτες στους οποίους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.

Ο ένας από τους δύο περιλαμβάνεται σε κατάλογο των ανεπιθύμητων αλλοδαπών στη Βουλγαρία αφού αντιπροσωπεύει μια απειλή για την ασφάλεια της χώρας ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως και οι δύο δρούσαν κατά της κυριαρχίας της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail