Με τέτοιο "αλεξιβρόχιον" αναισθησίας που διαθέτουν, ούτε "μπόρα" σιελού δεν τους αγγίζει...

Του Στέλιου Συρμόγλου

Γινόμαστε κάθε μέρα μάρτυρες των δεινών κακοποιήσεων που υφίσταται η αλήθεια από τους Σαρδανάπαλους της πολιτικής.

Γιατί γνωρίζουν οι πολιτικοί της ανευθυνότητας ότι η αλήθεια διαμορφώνει το αίσθημα της ελευθερίας που συνενώνει τις θελήσεις και παραμερίζει τα διαλυτικά στοιχεία. Γεμίζει τις συνειδήσεις και δαμάζει τις χίμαιρες. Γίνεται η λυδία λίθος των αυθαιρεσιών της πολιτικής και χαλαρώνει τους πολιτικούς δεσμούς, όπου οι δεσμοί τούτοι γίνονται αλυσίδες των συνειδήσεων...

Ετσι το παραμύθι της αξιολόγησης του προγράμματος και της "σκληρής" διαπραγμάτευσης καλά κρατεί, με διάφορες φωνές υπόκωφες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη και για χρεοκοπία.

Πως να προεξοφλήσουμε τους σταθμούς μιας πορείας μας τα τελευταία χρόνια που θυμίζει το "τρελό φορτηγό" από το γνωστό λαικό άσμα; Και ύστερα από τόσους ανόητους ελιγμούς, που μας έφεραν σε προβλήματα δυσεπίλυτα, σήμερα τόσο επείγοντα, καταλήξαμε στο σημείο της αφετηρίας: Στο πρόβλημα και στη ζωτική ανάγκη της απαλλαγής από την πολιτική των σκοπιμοτήτων.

Αυτό είναι το πρόβλημά μας! Η Αρχή και το Τέλος!

Οσο δεν το αντιλαμβανόμαστε και δεν το συνειδητοποιούμε, ως αθύρματα μιας ανεξέλεγκτης πολιτικής-κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας ανικάνων πολιτικών με διάφορα προσωπεία, τόσο η ελπίδα της ανατροπής μιας παθογενούς κατάστασης θα απομακρύνεται και θα αρκούμαστε στην υπόσχεση μιας ελευθερίας "επί προσθεσμία".

Και τότε θα είμαστε εμείς, ήδη είμαστε, που δεν θα διαθέτουμε "αλεξιβρόχιον" για να μας προστατέψει από το "φτύσιμο", την αδιάκοπη εκροή σιέλου από συγκεκριμένα ανθρωποειδή της πολιτικής, που παριστάνουν τους "σωτήρες" μας.

Η μόνη μας ελπίδα, αν θα μπορούσε να θεωρηθεί ελπίδα, είναι οι προθεσμίες να διαρκούν τόσο πολύ ώστε να ανατρέψουν τις προυποθέσεις των "καθεστωτικών" τύπου μεταβολών που επιχειρούνται με την εγχώρια και ξένη επιβολή.

Αρχή και τέλος. Προυπόθεση και σκοπός. Είναι η χίμαιρα της απαλλαγής από την πολιτική ανευθυνότητα και ανικανότητα, με στοιχεία μάλιστα γκροτέσκο, να γίνει πράξη. Είναι το σύνθημα που πρέπει να γίνει το σημείο συγκέντρωσης και της συνεργασίας των θελήσεων της κοινωνίας για την οικοδομή της νέας Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail