Τα μαρτύρια των κρατουμένων του πραξικοπήματος στις φυλακές της Αττάλειας

Στρατής Μαζίδης

Τα μαρτύρια των κρατουμένων εξαιτίας του πραξικοπήματος στις φυλακές της Αττάλειας παρουσιάζει σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα Aktif Haber news, οι οποίοι υπόκεινται σε σειρά βασανιστηρίων και κακής συμπεριφοράς από τις αρχές της φυλακής.

Το ρεπορτάζ βασίζεται σε μαρτυρίες συγγενικών προσώπων των φυλακισμένων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα υπάρχουν αναφορές για βασανισμούς ανθρώπων που κρατούνται με την κατηγορία των γκιουλενιστών δίχως να υπάρχει βάση, τόσο στο αστυνομικό τμήμα της Αττάλειας όσο και τη φυλακή.

Ο Γενικός Διευθυντής των τουρκικών φυλακών Enis Yavuz Yıldırım και ο Διευθυντής της φυλακής της Αττάλειας, İbrahim Demir θεωρούνται υπεύθυνοι για το βασανισμό των κρατουμέων.

Συγγενείς των ανθρώπων αυτών υπό τον όρο της ανωνυμίας αναφέρουν ότι οι φυλακισμένοι υπόκειται σε σωματικά βασανιστήρια.

Επιπλέον δεν τους επιτρέπεται ιατρική περίθαλψη καθώς έχουν πρόσβαση σε γιατρό κάθε 45 ημέρες ενώ υπάρχουν φορές που δεν τους χορηγούνται τα φάρμακα τα οποία έχουν συνταγογραφηθεί. Ως εκ τούτου αρκετοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, βλέπουν την κατάστασή τους να επιδεινώνεται εξαιτίας αυτής της πρακτικής.

Συν τοις άλλοις υπόκειται σε προσβολές, απειλές και χυδαίες ύβρεις.

Όσον αφορά τις "συνθήκες" διαβίωσης, 47 κρατούμενοι εξαναγκάζονται να ζουν σε θαλάμους των 18 ατόμων. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται σε βάρδιες.

Οι κρατούμενοι που βρίσκονται σε κελιά, τους απαγορεύεται να πλυθούν ώστε να προσευχηθούν.

Η πρόσβαση στο ζεστό νερό για τους κρατούμενους διαρκεί μόλις 25 λεπτά της ημέρες.

Τέλος δεν τους επιτρέπεται να αλληλογραφούν με τις οικογένειές τους ενώ οι δικηγόροι τους συναντούν εμπόδια όταν πρόκειται να τους συναντήσουν, κάτι που όταν τελικά συμβαίνει είναι για πολύ περιορισμένο χρόνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail