Ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για την κατάρριψη των Ισραηλινών;

Με μπλε χρώμα η πορεία των ισραηλινών αεροσκαφών
Του Στρατή Μαζίδη

Η κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους και το χτύπημα σε ένα ακόμη από τα τέσσερα συνολικά τα οποία εξαπέλυσαν επίθεση σε θέση του συριακού στρατού στην Παλμύρα, έχει μεγάλη σημασία.

Αυτό που σημειώνουν αρκετοί Σύριοι ακτιβιστές είναι ότι κάθε φορά που ο Συριακός Στρατός βρίσκεται κοντά ή πετυχαίνει κάτι σημαντικό, οι Ισραηλινοί χτυπούν τη Συρία.

Η IDF επιβεβαιώνει την εκτόξευση των αντι-αεροπορικών πυραύλων αλλά διαψεύδει τόσο την κατάρριψη όσο και το χτύπημα του δεύτερου αεροσκάφους. Ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Επιτελείο στη Δαμασκό και δημοσιεύονται στο Συριακό Πρακτορείο ΣΑΝΑ.

Το Ισραήλ έχει παραβιάσει αρκετές φορές τις κόκκινες γραμμές της Συρίας ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε σημειωθεί ακόμη μια κατάρριψη αεροσκάφους (την οποία πάλι το Τελ Αβίβ δεν αποδεχόταν).

Οι Ισραηλινοί έχουν την τακτική να πετούν όσο πιο χαμηλά γίνεται και να χτυπούν από μακριά.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως οι Σύριοι αντέδρασαν γρήγορα.

Εντούτοις αντέδρασαν μόνο οι Σύριοι ή και οι Ρώσοι παρέα; Στην Παλμύρα βρίσκεται και ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο θεωρητικά μπορεί να κινδύνευσε από την επίθεση της ισραηλινής μοίρας.

Είναι επίσης γνωστό ότι στο συριακό πόλεμο δεν πέφτει ούτε σφαίρα δίχως να το γνωρίζουν / εγκρίνουν οι Ρώσοι στους οποίους έχουν παραδοθεί τα κλειδιά από το Σεπτέμβριο του 2015.

Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ενήμερος για το χτύπημα; Έδωσε το πράσινο φως; Σχετίζεται καθόλου η τελευταία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου; 

Ενδιαφέροντα ερωτήματα. Δεδομένο όμως είναι ένα. Κουμάντο στην περιοχή ή αν προτιμάτε τον τελευταίο λόγο στις επιχειρήσεις του άξονα Δαμασκός-Τεχεράνη-Μόσχα-Χεζμπολάχ, τον έχει η Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail