Γιατί ο Βαρουφάκης τους κρατά γερά "από κάτω" και όποια ώρα θέλει, μπορεί να τους συνθλίψει

Του Στρατή Μαζίδη

Το Γιάννη Βαρουφάκη δεν το συμπαθώ πολιτικά. Ήδη από τα μέσα της πρώτης υπερήφανης διακυβέρνησης σημειώναμε το 70%, το 0%, τη δημιουργική ασάφεια, το "φοβόμαστε αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι" κ.ο.κ.

Όμως οφείλω να είμαι ειλικρινής.

Ο κ. Βαρουφάκης στις συνεντεύξεις που δίνει εδώ και αρκετούς μήνες, αποκαλύπτει ιστορικές μελλοντικές αλήθειες.

Θα αναρωτηθεί κανείς, είναι αλήθειες;

Απάντηση: Διαψεύστηκε τίποτε;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Check Point και τη Γιάννα Παπαδάκου ουσιαστικά αποκάλυψε ότι ήταν ο άνθρωπος της ειδικής αποστολής, η οποία πολύ απλά ουδέποτε εξετελέσθη. Είναι όπως τα διάφορα σχέδια μάχης και εμπλοκής, που μένουν στα χαρτιά.

Καταρχήν θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το εκλογικό σώμα έδωσε εντολή ρήξης, αν χρειαστεί τον Ιανουάριο του 2015. Λέω το εκλογικό σώμα, διότι μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού έχει αποφασίσει σταδιακά από την κατάργηση του εκλογικού βιβλιαρίου και της υποχρεωτικότητας της ψήφου, να εξουσιοδοτεί τους υπόλοιπους να αποφασίζουν για την τύχη όλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη για να εφαρμόσει μνημόνιο αλλά για να το τερματίσει ή έστω να βελτιώσει κατά πολύ τους όρους του.

Για αυτό και στη θέση του ΥΠΟΙΚ τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Επίσης ο ίδιος αποκαλύπτει [στην ίδια εκπομπή] ότι από το 2013 έθετε τόσο στον Τσίπρα όσο και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, το ερώτημα τι θα πράξουν αν ο Ντράγκι τους απειλήσει με κλείσιμο τραπεζών. Ο Βαρουφάκης επιβεβαιώθηκε σε αυτό.

Ο ίδιος τους απαντούσε πως θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά κινήσεων εκ των οποίων ξεχωρίζουν δύο, το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ύψους 27 δις ευρώ που κατείχε η ΕΚΤ και το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Το ότι ο Βαρουφάκης τελικά τοποθετήθηκε στα ψηφοδέλτια και ανέλαβε το κρισιμότερο πόστο, σημαίνει ουσιαστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφανθεί να υλοποιήσει τα όσα ο Βαρουφάκης έλεγε.

Ωστόσο δε θα μάθουμε ποτέ, τι θα είχε συμβεί αν τελικά ο τότε ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούσε το όπλο για το οποίο μιλούσε επί τόσα χρόνια. Μάθαμε τι έγινε, επειδή δεν το χρησιμοποίησε.

Επίσης ο ίδιος αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη διγλωσσία των εταίρων που άλλα έλεγαν κατά μόνας και άλλα από μικροφώνου.

Αυτά είναι φοβερά πολιτικά όπλα και χρήσιμες πληροφορίες που όμως η αντιπολίτευση, απορίας άξιο, επιμένει να μην εκμεταλλεύεται / αξιοποιεί. Ειρήσθω εν παρόδω οι προτάσεις Βαρουφάκη για τη φορολογία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τη σημερινή ακολουθούμενη.

Ο άνθρωπος αποκαλύπτει σειρά πράγματων και ακούμε μόνο για ειδικά δικαστήρια. Ειδικά δικαστήρια γιατί; Επειδή είχε ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς και το οποίο κανείς δεν μπορεί να κρίνει, αφού ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Γιατί λοιπόν δεν τον σέρνουν στα δικαστήρια και για ποιο λόγο δεν τον διαψεύδουν αλλά απλά μπορεί να τον προσβάλλουν; Διότι πολύ απλά τους έχει πιάσει από κάτω και τους κρατά γερά σφίγγοντας ενίοτε το χέρι του.

Γιατί; 

Επειδή ο Βαρουφάκης μπορεί να εμφανίζεται ως πολιτικός τζογαδόρος αλλά δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Απόδειξη η ηχογράφηση του Γιούρογκρουπ της Ρήγα. Ο τ. ΥΠΟΙΚ γνώριζε πως στο πόκερ της διαπραγμάτευσης, κάθεται σε ένα τραπέζι με αναξιόπιστους ομοτράπεζους και σημαδεμένη τράπουλα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο Βαρουφάκης για όσα λέει και ισχυρίζεται σε κάθε του συνέντευξη μπορεί να παρουσιάσει και τις αντίστοιχες αδιάσειστες αποδείξεις α λα Ρήγα. Όποιος διανοηθεί να τον διαψεύσει, θα βρεθεί προ εκπλήξεως.

Ακούστε τον στις συνεντεύξεις, παραμερίστε τις εμπρηστικές ενίοτε παρεμβάσεις των δημοσιογράφων που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν, και αναρωτηθείτε σε τι διαφωνείτε.

Ο Βαρουφάκης μπορεί όποια ώρα θέλει να τινάξει στον αέρα το ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις, ουδέποτε υπήρξε μέλος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail