Οι Τούρκοι απέλασαν τον Ιταλό Δήμαρχο του Σαλερνό - Ποιος είναι & γιατί τον έστειλαν πίσω

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές κράτησαν και απέλασαν τον Ιταλό Δήμαρχο του Σαλέρνο,  Massimiliano Voza στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ενώ αυτός ταξίδευε για το Ντιγιάρμπακιρ προκειμένου να παραστεί στη μεγάλη κουρδική εορτή του Νεβρόζ.

 Ο Massimiliano Voza δήλωσε κατά την επιστροφή του ότι του κατέσχεσαν τόσο το τηλέφωνό του όσο και μια σημαία των Κούρδων που έφερε μαζί του.


Ο Voza είναι καρδιοχειρουργός και είχε εργαστεί ως εθελοντής στην πόλη του Κομπάνι (Αΐν αλ Αράμπ) τόσο κατά τη διάρκεια της μεγάλης μάχης των Κούρδων με την ISIS όσο και μετά την οριστική εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Ο Ιταλός Δήμαρχος ενημέρωσε αμέσως της επιτροπή της Αΐν αλ Αράμπ της Νάπολι καθώς οι δύο Δήμοι έχουν αδερφοποιηθεί.

Τέλος όπως αναφέρει η republicca ο Voza έχει ανακηρύξει σε επίσημο δημότη της πόλης του τον έγκλειστο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο Voza συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης και απελάθηκε το επόμενο πρωί για λόγους ασφαλείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail