Βαρουφάκης: Έλεγα από το 2012 σε Τσίπρα, Παπά και Δραγασάκη, τι θα κάνετε όταν ο Ντράγκι σας απειλήσει με κλείσιμο τραπεζών

Freepen.gr - Στην εκπομπή Checkpoint της Γιάννας Παπαδάκου στον alpha είχε φιλοξενηθεί ο τ. υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Αυτή η συνέντευξη διαφέρει από τις προηγούμενες ως προς το ότι εστιάζει και στο πριν των εκλογών του 2015 αλλά και όσα οδήγησαν στα capital controls.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι από το 2012 όταν είχε επικοινωνία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μορφή συμβούλου και στη συνέχεια ρωτούσε τους Τσίπρα, Παπά και Δραγασάκη τι θα πράξουν όταν ο Μάριο Ντράγκι τους εκβιάσει με κλείσιμο των τραπεζών όπως έκανε με την Ιρλανδία.

Ο ίδιος αναφέρει μάλιστα πως ο λόγος που ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών ήταν για να δώσει μια άλλη απάντηση από ότι τελικά ακολούθησε το καλοκαίρι του 2015. 

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι είχε υποστηρίξει πως η απάντηση στην απειλή κλεισίματος των τραπεζών από το Μάριο Ντράγκι έπρεπε να έχει δύο σκέλη, το πρώτο το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ύψους 27 δις ευρώ που κατείχε η ΕΚΤ το οποίο θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο QE και η δημιουργία ενός παράλληλου εσωτερικού συστήματος πληρωμών. Επίσης αναφέρει ότι είχε εισηγηθεί μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να απεγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail