Το 1821 χαλάει το νεοθωμανικό profil του εν δυνάμει σουλτάνου

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πως τα φέρνει φέτος η χρονιά, πρώτα να εορτάσουμε την διπλή Εορτή της 25 Μαρτίου και μετά να δούμε τι θα συμβεί στην Tουρκία στις 16 Απριλίου.

Δεν επαναστάτησαν μόνο οι Έλληνες , επαναστάτησε και ο κ. Ερντογάν και σήμερα ζει την επανάσταση του. 

«Εκτενές άρθρο για την προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θεμελιώσει ακόμα πιο βαθιά την εξουσία του, δημοσιεύουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι το δημοψήφισμα του Απριλίου μπορεί να δώσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας εξουσίες πέρα και από αυτές που είχε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου χαρακτηρίζεται από τους FT ως η τελευταία πράξη της «επανάστασης» του Ερντογάν, με τις συνταγματικές αλλαγές να του δίνουν μεγαλύτερη εξουσία από όση είχε ποτέ ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Η εφημερίδα, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι με τις αυξημένες αρμοδιότητές του ο Πρόεδρος Ερντογάν, θα μπορεί, πέρα από τον έλεγχο του προϋπολογισμού, των δικαστικών διορισμών και του γενικότερου ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας, να μεταμορφώσει την Τουρκία στη χώρα που ονειρευόταν από την αρχή της πρωθυπουργίας του, δηλαδή σε μία δημοκρατία με ισλαμικά ιδεώδη, που θα υποστηρίζεται από μία πιστή κρατική μηχανή»
Πηγή ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/international 28 Φεβρουαρίου 2017

Όμως οι Έλληνες ήταν από τότε «τρελοί» και ξεπερνούσαν τον εν δυνάμει σουλτάνο της εποχής μας.
«Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον»

Έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και συμπλήρωνε: 

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα».
«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»
Ο Γέρος του Μοριά γνώριζε την δυναμική του εγχειρήματος και γνώριζε που πάει το πράγμα, άσχετα αν μας έκοψαν την φόρα οι τότε τοκογλύφοι της εποχής εκείνης.

«Η χωρική εμβέλεια της Επανάστασης, βάσει του λεγομένου Γενικού Σχεδίου αφορούσε το σύνολο των περιοχών, όπου υπήρχε Ελληνικός πληθυσμός, με έμφαση να αποδίδεται ευλόγως στις περιοχές, οι οποίες αποτελούσαν τις ιστορικές εστίες του Ελληνισμού και στις οποίες ήταν δυνατόν να αναληφθεί δράση (Ελλαδικός χώρος, περιφέρεια Μολδοβλαχίας, Αιγαίο Πέλαγος, Κωνσταντινούπολη). 

Το Σχέδιο προέβλεπε την ταυτόχρονη εξέγερση των χριστιανικών εθνοτήτων των Σέρβων και των Μαυροβουνίων, την αποστασία της Μολδοβλαχίας ώστε να εμπλακεί η Ρωσική Αυτοκρατορία, την κατάληψη της Ηπείρου με την αξιοποίηση του αυτονομιστικού κινήματος του Αλή πασά και την καταστροφή του οθωμανικού στόλου στην Κωνσταντινούπολη. 

Οι επαναστάτες, δηλαδή, επεδίωκαν τον έλεγχο των ευρωπαϊκών οθωμανικών επαρχιών, στις οποίες ο ισλαμικός πληθυσμός ήταν μειονοτικός, επιδιώκοντας να αποκόψουν μέσω του Αιγαίου και των Στενών τις μικρασιατικές από τις ευρωπαϊκές επαρχίες.

Η νότιος Ελλάδα θα αποτελούσε το εστιακό σημείο έντασης των εχθροπραξιών λόγω της πληθυσμιακής υπεροχής του ελληνικού πληθυσμού, του ετοιμοπόλεμου ανθρωπίνου δυναμικού και των γεωφυσικών (ορεινή διαμόρφωση) και γεωγραφικών δεδομένων (προσβασιμότητα από δυτικές θαλάσσιες δυνάμεις)…

Η Επανάσταση υπήρξε η απόπειρα αποκατάστασης της πολιτικής κυριαρχίας των Ελλήνων, μιας εθνοτικής ομάδος με υψηλό πολιτισμικό κεφάλαιο, η οποία είχε υπάρξει ο ιστορικός φορέας ενός αυτοκρατορικού πολιτειακού σχηματισμού, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η τελευταία, ως ο κύριος αντίπαλος στην εξάπλωση του dar-al-Islam είχε αποτελέσει κύριο στόχο και γεωπολιτικό αντίπαλο της ισλαμικής -αραβικής και τουρκικής (σελτζουκικής και οθωμανικής)- εξάπλωσης ήδη από τον 7ο αιώνα.» Η γεωπολιτική σημασία του 1821- Ιωάννης Κωτούλας 24/03/2015 http://foreignaffairs.gr/

Η ονείρωξη του νεοσουλτάνου προσκρούει στο Ελληνικό 21 και αυτό που άφησε ημιτελές και φυσικά θα το έχει πάντα έμπροσθεν του.

Όμως κάποιοι άνοιξαν ξαφνικά στις μέρες μας την πείνα του κ. Ερντογάν και της αυλής του.
“Θα κάνουμε δημοψήφισμα για τα νησιά που μας πήραν οι Έλληνες” λένε οι Τούρκοι http://www.militaire.gr/
19 Μαρτίου 2017

Μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα ανέλαβαν οι γεωπολιτικοί ψυχίατροι να δώσουν έτοιμες λύσεις στους μεγάλους παίκτες του πλανήτη για την περίπτωση του κ. Ερντογάν.

Και τους είπαν:
-Βλέπετε , είναι άπληστος .
-δώστε του τις ευκαιρίες που ζητάει( Βόρειος Συρία – ενεργειακά και γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο).
-μην του χαλάτε στην αρχή κανένα χατίρι μέχρι να πέσει στην παγίδα της απληστίας του.
-μετά πελεκήστε τον από μέσα και από έξω.
Η αλεπού βγαίνει στο γεωπολιτικό παζάρι σαν κλεφτοκοτάς.

Ο σουλτάνος επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τους χαρακτήρισε σαν αλεπού σε ανύποπτο χρόνο.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ «Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.»

Το 21 έδωσε ένα παγκόσμιο πολιτισμικό μήνυμα απέναντι στην διαχρονική βαρβαρότητα.
Όσες επαναστάσεις και πραξικοπήματα και αν κάνουν οι τούρκοι τέτοιο μήνυμα πότε δεν θα μπορέσουν να δώσουν γιατί είναι η ίδια η διαχρονική βαρβαρότητα.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail