Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Πτήση «περιπολίας» απο CN-235

Αναδημοσίευση από: onalert.gr

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Νέες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο, στο πλάισιο της γενικευμένης τουρκικής προκλητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και έχει εντείνει την συνολική ετοιμότητα των Ε.Δ προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επικίνδυνη κλιμάκωση.

Τον κύριο όγκο των παραβιάσεων μάλιστα πραγματοποίησε το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο πραγματοποίησε τη γνωστή πτήση «περιπολίας» κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων και κατά τη διάρκεια της, εισήλθε και εξήλθε από το FIR και τον ΕΕΧ σε πολλαπλά σημεία.

Επιπλέον ένας σχηματισμός από 4 τουρκικά μαχητικά αποτελούμενος από 2 F-4E και 2 F-16, εισήλθαν οπλισμένα στον ΕΕΧ ακολουθούμενα από έναν ακόμη σχηματισμό αποτελούμενο από 2 F-16.

Mαχητικά F-16C Block 52+ της 337Μ «Φάντασμα» σε ετοιμότητα Readinees απογειώθηκαν άμεσα από τη Λήμνο για να τα αναχαιτίσουν. Όμως τα τουρκικά μαχητικά δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις για να αποχωρήσουν και σημειώθηκε μια εμπλοκή Β.Δυτικά της Λέσβου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ για την 24η Φεβρουαρίου έχει ως εξής:


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017


ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (4 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 18 (17 από το CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail