Αμμοθύελλα σαρώνει τους τζιχαντιστές - Σε απόσταση βολής ο Συριακός Στρατός από το Τρίγωνο της Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης

Ταχύτατη προέλαση του Συριακού Στρατού και στο μέτωπο της Παλμύρα όπου πλέον περίπου 10 χλμ από το τρίγωνο της Παλμύρα, δηλαδή το στρατηγικό σταυροδρόμι τρίων οδικών αξόνων λίγο πριν τις δυτικές πύλες της πόλης.

Τίποτε δε θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε πριν από δύο μήνες όταν το Ισλαμικό Κράτος καταλάμβανε αιφνιδιαστικά την Παλμύρα χάρη στη χαλαρή άμυνα της πόλης αλλά και μια σειρά περίεργων συμπτώσεων όπως πχ το προσωρινό τότε πάγωμα των επιχειρήσεων των SDF προς τη Ράκκα πιθανότατα με εντολή των ΗΠΑ.

Αντίθετα όλα θυμίζουν την αντίστοιχη περίπου όταν στις αρχές Μαρτίου ξεκινούσε η επιχείρηση απελευθέρωσης της Παλμύρα.


Ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε την περιοχή Tarfah Al-Gharbiyah και κινήθηκε προς τις πηγές αερίου σε Al-Mahr και Jazal όπου μάχεται για την εκδίωξη των τζιχαντιστών.

Η νεοσύσταση 5η Λεγεώνα, η οποία θεωρείται επίλεκτη ομάδα και εκπαιδεύθηκε από Ρώσους έχει επικεντρωθεί όχι μόνο στην απελευθέρωση της πόλης αλλά και όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών στα βορειοδυτικά.

Επιπλέον μια τεθωρακισμένη μεραρχία προχώρησε περισσότερο στο ανατολικό τμήμα της
Al-Bayarat, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας μεγάλο αριθμό τρομοκρατών και με την ενεργή υποστήριξη της Ρωσικής Αεροπορίας.

Πλέον ο Συριακός Στρατός βρίσκεται σε απόσταση βολής από το Τρίγωνο της Παλμύρα ενώ φαίνεται να δικαιώνονται οι αναλύσεις που ήθελαν τη δεύτερη πτώση της πόλης ως εντελώς άσκοπη για την ISIS και ειδικά σε μια περίοδο όπου έχει σοβαρά ανοικτά μέτωπα σε Μοσούλη, Ράκκα, Ντέιρ Εζόρ και ανατολικό Χαλέπι, στα οποία δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με εξαίρεση την άμυνά της απέναντι στους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ.

Η απελευθέρωση εκ νέου της Παλμύρα δείχνει πως αποτελεί ζήτημα χρόνου, ωστόσο το ζητούμενο για το Συριακό Στρατό θα είναι α. οι άμυνες της πόλης και β. το να συνεχίσει προς τη Σόκνα κόβοντας έτσι το βασικό σταυροδρόμι προς Ράκκα και Ντέιρ Εζόρ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail