Ο Σόιμπλε έριξε το δέλεαρ: Κούρεμα χρέους μόνο με Δραχμή


Freepen.gr - «Δεν μπορούμε να αναλάβουμε κούρεμα χρέους για μέλος του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, αποκλείεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Σόιμπλε συμπληρώνει πως «για να γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ευρώ».

Επιπλέον ανέφερε ότι ««η πίεση προς την Αθήνα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι σε θέση να παραμείνει εντός του ευρώ».

Ο Γερμανός αξιωματούχος ρίχνει το δέλεαρ, το οποίο δε θα ήταν καθόλου άσχημο αν υπήρχε μια ικανή κυβέρνηση να διαλύσει το κομματικό κράτος, με σχέδιο ξεκάθαρο για να αναδημιουργήσει την παραγωγική βάση τερματίζοντας τη λιτότητα και φυσικά να μεγιστοποιήσει το κούρεμα του χρέους.  

Ωστόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 αντί να σώσουν τη χώρα προτίμησαν να σώσουν τους πρόωρα συνταξιοτηθέντες και το κομματικό πλαδαρό κράτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail