Η πόλη-φάντασμα που εξαφάνισε ο Ερντογάν και τι γίνεται αυτήν την στιγμή στην Τουρκία - Απειλούν τους πάντες και τα πάντα

Του Στρατή Μαζίδη

Σοκάρουν οι δορυφορικές φωτογραφίες της παραμεθόριας πόλης Nusaybin πριν και μετά τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση του τουρκικού στρατού.

Εκτός από το Cizre, η Nusaybin είναι μια πόλη, κυρίως κουρδικού πληθυσμού, της οποίας το κέντρο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε και εξαφανίστηκε από το αδιάκοπο σφυροκόπημα των Τούρκων.



Η Αγκυρα με πρόσχημα τη διαμάχη της με το PKK βρήκε την ευκαιρία να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπου σε άλλες περιπτώσεις ήδη θα είχε πραγματοποιηθεί έξωθεν στρατιωτική επέμβαση και απομάκρυνση του παρανοϊκού Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία στελέχη και βουλευτές του HDP συνεχίζουν να οδηγούνται στη φύλακη και όσοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, πέρασαν και πάλι την πόρτα του κελιού τους. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως η διεθνής κοινή γνώμη σιωπά σε αυτό το πρωτοφανές εν εξελίξει πραξικόπημα και κλείνει τα μάτια. Επίσης συνεχίζονται οι συλλήψεις Κούρδων και αντικαθεστωτικών δημοσιογράφων.

Παράλληλα εκτός των δύο στελεχών του AKP που έκαναν λόγο για εμφύλιο πόλεμο αν δεν επικρατήσει το ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα, πλέον η τρομοκρατία των Τούρκων ψηφοφόρων διεξάγεται απευθείας από τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας στην Αττάλεια ανήρτησε στο Twitter ότι ψήφος υπέρ του ΟΧΙ σημαίνει στήριξη στο PKK και πως όσοι ψηφίσετε ΟΧΙ, θα αντιμετωπιστείτε ως μέλη του PKK.

Αυτό που δε μας εξηγεί ο Τούρκος αξιωματούχος είναι πως στην ευχή θα γνωρίζει ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail