Μόσχα σε Λευκό Οίκο: Το θέμα της Κριμαίας έχει κλείσει. Είναι δική μας και τέλος

Freepen.gr - Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις από το Λευκό Οίκο που δημοσιεύσαμε στη Freepen.gr ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναμένει από τη Ρωσία να επιστρέψει τη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ξεκαθάρισε πως δεν θα παραδώσει πίσω την Κριμαία στην Ουκρανία ή να συζητήσει το θέμα με τους ξένους εταίρους.

Η Μόσχα αναφέρει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισαν για να γίνουν μέρος της Ρωσίας στο δημοψήφισμα του 2014 ζητώντας παράλληλα την προστασία της Ρωσίας στο παράνομο πραξικόπημα του Κιέβου.

Στον αντίποδα, το Κίεβο κάνει λόγο για δημοψήφισμα-απάτη υπό την απειλή των όπλων και πως τα ρωσικά στρατεύματα βρέθηκαν ταχύτατα στη χερσόνησο και την προσάρτησαν.

«Δεν δίνουμε πίσω το δικό μας έδαφος. Η Κριμαία είναι έδαφος που ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία» δήλσε σε συνέντευξη τύπου η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail