Μας «κούφανε» ο Κατρούγκαλος: Είμαι περήφανος για το Ασφαλιστικό - Η Αχτσιόγλου συνεχίζει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί

Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

Περήφανος για τη δομή του Ασφαλιστικού που δημιούργησε με το νόμο του δηλώνει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν ντρέπομαι για τίποτα από όσα έχουμε κάνει».

«Στη συνείδηση μου είμαι υπερήφανος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αν και δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ γιατί δεν ήταν μέρος της διαπραγμάτευσης» είπε ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο huffingtonpost.gr.

Kαι πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν είπα ότι είμαι περήφανος για το ύψος των συντάξεων. Αυτές καθορίζονται από την κατάσταση της οικονομίας αλλά πρέπει να βλέπουμε την προοπτική».

Σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση έκανε λόγο για «τίμιο συμβιβασμό για να μην έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2015» εκφράζοντας την ελπίδα ότι «όπως κάναμε με την 13η σύνταξη θα μπορέσουμε να δώσουμε ΕΚΑΣ όσο προχωράει η οικονομία».

Σε ερώτηση για την αντικαταστάτριά του στο υπουργείο Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «η Έφη είναι απόλυτα ικανή και έχουμε συναντίληψη. Αισθάνομαι ότι συνεχίζει αυτό που ξεκινήσαμε μαζί».

Τέλος, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορούμε τώρα να ανατρέψουμε τη λιτότητα όπως πιστεύαμε ότι μπορούσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail