Και δεύτερο πρωτοπαλίκαρο του Ερντογάν προειδοποίησε για εμφύλιο στην Τουρκία

Αναδημοσίευση από: tribune.gr

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο εμφανίζεται ο αντιπρόσωπος στην Αυστρία του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας , Μαχμούτ Κοτς (Mahmut Koç), να δηλώνει ότι εάν δεν ψηφιστεί από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου η μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος σε προεδρικό τότε η Τουρκία θα βυθιστεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Μιλώντας σε κοινό Τούρκων μεταναστών στην Αυστρία, σε εκδήλωση υπέρ του «ναι», ο Κοτς είπε:

«Εάν ένα κακό αποτέλεσμα προκύψει από αυτό το δημοψήφισμα, θεός φυλάξοι, θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος».

Το βίντεο μοιράστηκε το Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος βουλευτής του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τουντζάι Οζτσάν (Tuncay Özcan).

Δεν είναι το πρώτο προβεβλημένο στέλεχος του τουρκικού ισλαμιστικού κόμματος που μιλάει ανοιχτά για εμφύλιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο βουλευτής του AKP, Οζάν Ερντέμ, προειδοποίησε ότι εάν βγει το «όχι» από τις κάλπες θα γίνει εμφύλιος. Ο βουλευτής αναγκάστηκε στη συνέχεια να παραιτηθεί.

Ο Ερντέμ μιλώντας σε συγκέντρωση μελών του AKP είπε ότι τα μέλη του κόμματος πρέπει να είναι έτοιμα για εμφύλιο πόλεμο εάν χάσει το «ναι».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail