Η Σερβία θα παραλάβει οκτώ Mig-29 και δύο αντιπυραυλικά συστήματα ‘Buk’ από τη Λευκορωσία

Φωτό από σχετικό δημοσίευμα του Sputnik- υπογραφές της συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Λευκορωσίας
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της σερβικής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βούτσιτς, στη Λευκορωσία, είχε θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik το οποίο επικαλείται το βουλγαρικό ‘Fokus’ η Σερβία αποδέχθηκε να παραλάβει οκτώ μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mig-29 και δύο αντιπυραυλικά συστήματα «Buk», ως ‘δώρο’ προς το σερβικό κράτος από τη Λευκορωσία.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Ζόραν Τζόρτζεβιτς δήλωσε ότι οι προμήθειες παρέχονται δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι η Σερβία θα καλύπτει το κόστος των επισκευών και τον εκσυγχρονισμό τους. Η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

«Προτιθέμεθα να διαπραγματευθούμε την αγορά του περίφημου (αντιπυραυλικού συστήματος) C-300 με τη Λευκορωσία», πρόσθεσε ο Τζόρτζεβιτς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail