Συγκλονιστικό αφιέρωμα του «Guardian» για τους μοναχούς του Αγίου Ορους!

Αναδημοσίευση από: dimokratianews.gr

Ενα συγκλονιστικό αφιέρωμα στη ζωή, στη μεγαλοπρέπεια και στους ανθρώπους του Αγίου Ορους δημοσίευσε ο βρετανικός «Guardian» στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ τιτλοφορείται «Αγιον Ορος: Οι μοναχοί του όρους Αθω» και, μεταξύ άλλων, εστιάζει στη μακραίωνη ιστορία του σημαντικότατου λίκνου του χριστιανισμού, που φιλοξενεί 20 μονές και περισσότερους από 2.000 μοναχούς. «Ο τρόπος ζωής των μοναχών είναι αξιοσημείωτα απαράλλαχτος από τότε που οι πρώτοι μοναχοί έφτασαν εκεί τον 9ο αιώνα. Οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν εντός των τειχών της μονής που έχουν επιλέξει, ωστόσο άλλοι έχουν επιλέξει να ζουν στην απόλυτη απομόνωση» σημειώνεται.

Εξηγώντας ότι η Αθωνική Πολιτεία απέκτησε το προσωνύμιο «Περιβόλι της Παναγίας», η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι η πρόσβαση στις γυναίκες είναι απαγορευμένη, καθώς, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Θεομήτωρ επισκέφθηκε το Αγιον Ορος και προσευχήθηκε αυτό το κομμάτι γης να είναι αφιερωμένο στην ίδια. «Πιστεύεται ότι η παρουσία γυναικών πιθανόν να αποσπάσει τους μοναχούς, δελεάζοντάς τους να απομακρυνθούν από την αγαμία και να τους οδηγήσει στην αμαρτία» προσθέτουν οι συντάκτες του αφιερώματος, ενώ αναφερόμενοι στην καθημερινότητά τους τονίζουν ότι η προσευχή αποτελεί μία από τις βασικές δραστηριότητές τους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ, η άποψη ότι οι μοναχοί δεν κάνουν τίποτα άλλο πέρα από το να κάθονται και να προσεύχονται όλη μέρα αποτελεί συχνή παρανόηση. Στην πραγματικότητα περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας δουλεύοντας σε εργασίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail