ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Φωνές κι ένταση στο Εθνικό μεταξύ Αβέρωφ–Περδίκη-Αναστασιάδη - Πως ξεκίνησε ο καυγάς

Αναδημοσίευση από: newsbomb.com.cy

Ο Αβέρωφ το ξεκίνησε, ο Περδίκης το συνέχισε και ο Πρόεδρος το έληξε. Όλο το παρασκήνιο πίσω από τον καυγά ΠτΔ και Γιώργου Περδίκη.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Το παρασκήνιο πίσω από την ένταση που προκλήθηκε την Τρίτη (10/1) μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Περδίκη σχετικά με τη διαρροή των εγγράφων.

Ένταση και φωνές σημειώθηκαν στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Τρίτη (10/1) με αφορμή την διαρροή εγγράφων που περιέγραφε τις διαφωνίες με την Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.com.cy, η συνεδρία που συνεκλήθει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, βρήκε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη εξοργισμένο σχετικά με την διαρροή.

Τότε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και εν μέσω διαφωνιών και έντονου διαλόγου αναφέρθηκε στα «τουίτς» του Γιώργου Περδίκη με αποτέλεσμα να σημειωθεί περεταίρω ένταση.

Έπειτα, ο Γιώργος Περδίκης, άρπαξε το διαβατήριο του και το έριξε πάνω στο τραπέζι μπροστά από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας του πως «αν δεν με θέλετε κ. Πρόεδρε μπορώ να φύγω».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος, έριξε πίσω στον κ. Περδίκη, με τον ίδιο τρόπο το διαβατήριο του, ζητώντας τόσο από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και από τον κ. Περδίκη, αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την διαρροή, υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση από αρχηγό κόμματος, ούτως ώστε τα έγγραφα να δίνονται εντός της αίθουσας για ανάγνωση και μετά να επιστρέφονται, κάτι που όμως δεν εισακούστηκε.

Να σημειώσουμε παράλληλα, πως το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο διέρρευσε δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και ενώ βρίσκονταν στα δωμάτια τους, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί έντονος διάλογος για κακή ενημέρωση εκ μέρους της κυβέρνησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail