Η τραγικότητα να έχεις μισθό επειδή υπάρχουν άστεγοι και να μένουν στο κρύο εξαιτίας σου

Του Στρατή Μαζίδη

Η όλη ιστορία με την πρακτική εκδίωξη των αστέγων της Λέσχης Φιλίας στην Πανόρμου είναι χαρακτηριστική τόσο της επί δεκαετίες επικρατούσης νοοτροπίας όσο και του πως λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο. Σε βάρος μας.

Το ότι σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο χώρος έμεινε κλειστός για μιάμιση ενώ εκείνη τη στιγμή φιλοξενείτο ένας άστεγος, εκτός του ότι αυτό αν θέλουμε το πιστεύουμε (άλλωστε θα γίνονταν δύο αν έμπαινε κι ο άστεγος που βρήκε ο πολίτης ο οποίος αποκάλυψε την όλη ιστορία), δε λέει απολύτως τίποτε. Και κανένας να ήταν μέσα, κακώς έκλεισε.

Ένας υπάλληλος που αρχικά διαβάζουμε πως δήλωσε ασθενής ενώ μετά ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ πως αποφάσισε λόγω της χιονόπτωσης (σιγά τη χιονόπτωση στην Αθήνα) δεν μπορούσε να πάει στη δουλειά του. Άραγε όταν έχει βροχόπτωση πάει; Δηλαδή δεν μπορούσε να πάει από το Περιστέρι στην Πανόρμου. Με άλλα λόγια αδυνατούσε να φτάσει μέχρι τον έναν από τους τρεις σταθμούς του μετρό στο Περιστέρι, να αλλάξει τρένο στο Σύνταγμα και να κατέβει στην Πανόρμου.

Συγχωρήστε με αλλά στον ιδιωτικό τόμεα ο περισσότερος κόσμος θα βρει τρόπο να πάει στη δουλειά του.

Ο έτερος πάλι εργαζόμενος δεν μπορούσε να καθίσει μισή ώρα παραπάνω όπως του ζητήθηκε από το φόβο μην πιάσει 2 μέτρα χιόνι στην Πανόρμου μέσα σε λίγα λεπτά και δεν μπορέσει να πάει σπίτι του που όπως διαβάσαμε ήταν δίπλα.

Το πιο αστείο είναι πως ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κ. Καστανάκης προειδοποίησε να μην επιχειρηθεί από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο να προσκομίσει τώρα ιατρικά έγγραφα για προβλήματα υγείας, διότι αυτά αν ισχύουν, όφειλαν έγκαιρα να είχαν καταθέσει στην υπηρεσία. "Θα είναι λόγος απόλυσης", είπε χαρακτηριστικά. Ενώ τα όλα όσα έγιναν, προφανώς δεν είναι λόγος απόλυσης για τον κ. Γ.Γ. Όλοι ξέρουμε πως συνήθως καταλήγουν οι ΕΔΕ.

Τι τραγικό πάντως. Να έχεις μισθό ο οποίος βασίζεται στην ύπαρξη της ανθρώπινης δυστυχίας και όμως να μην είσαι συνεπής την πλέον κρίσιμη στιγμή.

Και ακόμη πιο τραγικό το γεγονός πως ενώ συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους καθημερινά, ουδέποτε τους γνώρισες, τους κατάλαβες και συμπάθησες μαζί τους.

Ίσως τελικά να έπρεπε πράγματι να κλείσει η Λέσχη "Φιλίας". Φαίνεται πως μέσα επικρατούσε περισσότερο ψύχος εξαιτίας της σκληροκαρδίας των ανθρώπων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail