Ο Μουζάλας μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο και τα ρίχνει στο…χιονιά για το χάλι της Μόριας

Αναδημοσίευση από: newpost.gr

Σε τρίτο πρόσωπο μίλησε για τον εαυτό του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος τα… έριξε στο μέγεθος της κακοκαιρίας για το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε απροετοίμαστος στη Μόρια.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, και απευθυνόμενος σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί, αναφέρθηκε στον εαυτό του σε… τρίτο πρόσωπο προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά:

Ο Μουζάλας δεν νομίζω ότι πρέπει να παραιτηθεί. Με την έννοια του υπουργού και μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να επιλύσει το μεταναστευτικό, έχει βρεθεί σε δυσκολίες και έχει κάνει λάθη. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, θα ήταν πολύ εύκολο να σας πω ένα ποίημα αλλά κάθε τόσο θα σκάει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Αναφερόμενος στην περίφημη δήλωση ότι «κερδίθηκε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος», η οποία και διαψεύστηκε πανηγυρικά, είπε εκ των υστέρων πως δεν εννοούσε τα νησιά, αλλά… την ενδοχώρα και τα έριξε εκ νέου στην αυτοδιοίκηση για τα μαύρα χάλια που επικρατούν στη Μόρια. «Είπα ότι δεν υπάρχει κανείς πρόσφυγας ή μετανάστης σε σκηνή αλλά σε θερμαινόμενους χώρους, με εξαίρεση 100 σκηνές στο Ελληνικό, εννοούσα στην ενδοχώρα. Δεν πρόκειται για ένα ψέμα ή λάθος. Υπάρχει η άρνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον Σεπτέμβριο που κάναμε τις πρώτες συσκέψεις και το αίτημά της να μεταφερθούν όλοι ή οι περισσότεροι στην ενδοχώρα. Αν αυτό παραβιάζει τη συνθήκη, δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Όσο για το γεγονός ότι το υπουργείο καθυστέρησε τόσο πολύ να πάει στη Λέσβο για να πάρει τους πρόσφυγες της Μόριας οι οποίοι ξεπάγιαζαν στη δομή φιλοξενίας, ο υπουργός και πάλι είχε μία δικαιολογία να προτάξει. Ήταν το εύρος της κακοκαιρίας, καθώς όπως ισχυρίστηκε κανείς δεν γνώριζε το πόσο μεγάλη θα είναι, αν και οι μετεωρολόγοι είχα προειδοποιήσει εγκαίρως:

Πολύ σπάνια χρησιμοποιούνται πλοία, είναι κλειστός χώρος και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

Επέκρινε, επίσης, τη στάση των ξενοδόχων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο να μη δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, με το αιτιολογικό ότι αυτό είναι σύμφωνο με τη θέση των τοπικών κοινωνιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail