Ομολογία Βίτσα: Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι! - Τα βάζει με τους ξενοδόχους της Λέσβου

Freepen.gr - «Με μια έννοια, πιαστήκαμε απροετοίμαστοι, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών συνθηκών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ιδιαίτερα για τη Μόρια, να δικαιολογούμαστε» παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας στο ραδιόφωνο του Real.

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι «στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός από λίγες σκηνές στο Βαγιοχώρι και τις 100 θερμαινόμενες σκηνές στο Ελληνικό, που βέβαια είναι πρόβλημα».

Στο ζήτημα της Μόριας ανέφερε:

Είναι κοινή πεποίθηση και δική μου και του Γιάννη Μουζάλα, ότι, με μια έννοια, πιαστήκαμε απροετοίμαστοι, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών συνθηκών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν είναι προετοιμασμένη για τέτοιο χιονιά, δυστυχώς. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ούτε εγώ ούτε ο Γιάννης Μουζάλας θέλαμε να συμβεί αυτό το πράγμα. Βεβαίως αντιμετωπίσαμε και ένα θέμα το οποίο δεν το περίμενα, ήταν για μένα μια έκπληξη από τις πιο δυσάρεστες, ηθική, λέει, υποχρέωση της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, να μην πάρουν – και να πληρωθούν βέβαια - πρόσφυγες στα ξενοδοχεία τους. Ας τους κρίνει και ο λαός της Μυτιλήνης. Τρελαίνεσαι όταν ακούς τέτοια. Αυτός ο άνθρωπος που πήρε αυτή την απόφαση θα πάει και στην εκκλησία να κάνει και το σταυρό του.

Καταλήξαμε να βρούμε τη λύση με το πολεμικό πλοίο, όμως δεν φθάνει να πάει το πλοίο εκεί, πρέπει να πάνε και οι πρόσφυγες στο πλοίο. Πάντως η κατάσταση τακτοποιείται ακόμα και αργά. Έχουμε διαμορφώσει και άλλους χώρους, σε δωμάτια σε διάφορες δομές κλπ. Το πλοίο μπορεί να βάλει μέχρι 570 ανθρώπους.

Συνολικά σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σαν Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης και των προβλημάτων εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Η προσπάθεια αυτή δεν επηρεάζεται από ό,τι λέει ο κάθε πολιτικός. Για την προσπάθεια που κάνουμε είμαι υπερήφανος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα τα κάνουμε καλά.

Το 2016 το ΥΠΕΘΑ άντλησε και συγχρόνως δαπάνησε 106 εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση και τη φιλοξενία 60 χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Έχουν γίνει οι προετοιμασίες για την τακτική επιχορήγηση από την ΕΕ. Ως τα τώρα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την πλευρά της Ελλάδας μόνο συγχαρητήρια παίρνουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail