Τρώμε ξύλο και το χαιρόμαστε

Αναδημοσίευση από: capital.gr

Του Γιώργου Κράλογλου

Εάν η κυβερνησάρα... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρατηθεί -λέμε τώρα- μέχρι το 2019 (άντε το 2018) θα μείνουμε ως η χώρα της σφαλιάρας.΄Ελεημοσύνη δώσαμε στους συνταξιούχους και μας "έδειραν” οι απανταχού δανειστές. Πρόστιμα για παρκάρισμα θέλουμε να μειώσουμε και μας "ξεφώνισε” η μισή Κομισιόν. Τόλμησε ο Τσίπρας να πει μειώθηκε η ανεργία και ο Τόμσεν του παράγγειλε... το 2040 και βλέπουμε. Πάμε λίγο παρακάτω.

Πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι τόσο ανίκανη και τόσο λίγη που μπορεί να την κάνει άνω-κάτω όχι μόνο ένας θεσμικός παράγοντας αλλά και ένας τεχνοκράτης χωρίς να αντιδράσει.

Προχθές ο -ας τον πούμε- "χολερικός” Τόμσεν (μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ότι μετά το 2015 μειώσαμε την ανεργία κατά 4%) του απάντησε ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί το 2038 και βλέπουμε...

Και για να κάνει πιο "καυτή” τη σούπα, για τον Τσίπρα, πρόσθεσε "...στην Ιταλία, την Ισπανία, και την Πορτογαλία η ανεργία θα κρατήσει 10 χρόνια αντίθετα με την Ελλάδα που θα παραμείνει 21 χρόνια".

Θα περίμενε κανείς να βγει η κυβέρνηση με τεκμηριωμένη ανακοίνωση να κάνει τα μούτρα κρέας του "χολερικού” Τόμσεν.Και έτσι να καθησυχάσει την κοινωνία της.

Τι έκανε όμως η παρέα του Μαξίμου .΄Έγραψε ένα κουρελόχαρτο, προς τα μέσα ενημέρωσης, ( ως διαρροή από κύκλους του Μαξίμου...) και απλά ειρωνεύτηκε τον Τόμσεν. Για την "ταμπακιέρα” κουβέντα. Στοιχεία για επενδύσεις και ανάπτυξη που θα απορροφήσει το 1.300.000 άνεργους, σε λιγότερο από 21 χρόνια, ούτε για δείγμα.

Πάμε ακόμη παρακάτω. Βγήκε προχθές ο καθηγητής Παπαδημητρίου, διορισμένος πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομίας, και μας είπε ότι στις 26 Ιανουαρίου θα έχουμε την αξιολόγηση στα χέρια μας. Το επιβεβαίωσε και ο καθηγητής, Γιώργος Σταθάκης, διορισμένος στο υπουργείο Ενέργειας.

Αλλά σήμερα το πρωί η (χολερική και αυτή;) CITI με σημείωμα στους πελάτες της τους προειδοποιεί να μην περιμένουν την ελληνική αξιολόγηση. Αντί να κλείσει στο τέλος του 2016 (όπως έπρεπε) έχει πολύ-πολύ δρόμο... Και όσοι περιμένουν ότι η Ελλάδα θα προλάβει τον Μάρτιο το QE ας το ξεχάσουν...

Τι σημαίνει αυτό; Να μην ετοιμάζονται για επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί τα πράγματα παραμένουν θολά στην οικονομία.

Ξεμύτισε πριν λίγες ημέρες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να μας πει ότι εμείς το ΔΝΤ το θέλουμε σαν τεχνοκράτη μόνο και ότι είμαστε σε θέση κάποια στιγμή... να μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν στεγνώσαν τα λόγια της και χθες της παράγγειλαν, από την Ε.Ε και το γραφείο Σόιμπλε, ότι "... και το ΔΝΤ θα έλθει και θα κάνετε μεταρρυθμίσεις” .

Τόλμησε ο κυβερνητικός κομισάριος Τζανακόπουλος και παρουσιάσει ρόδινη την κατάσταση στην οικονομία, την πορεία της διαπραγμάτευσης και (κυρίως) τα εισπρακτικά αποτελέσματα από την φορολογία.

Τι το ήθελε. Χθες το πρωί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναφέρθηκε στα στοιχεία του για την πορεία των οικονομιών στην Ευρώπη και κατέταξε την Ελλάδα τελευταία στην ανεπτυγμένες χώρες. Και πολύ-πολύ πίσω από τις αναπτυσσόμενες.

Χθες επίσης (σύμπτωση;) κυκλοφορεί και ο ΣΕΒ το δελτίο του και τι λέει. Ότι οι Έλληνες με την κρίση έχουν χάσει ένα ολόκληρο ΑΕΠ. Και αν δεν αντιμετωπισθεί σωστά το ασφαλιστικό σύστημα, από σήμερα και πέρα, υπονομεύονται και οι επόμενες γενιές και η όποια περιουσία τους απομένει.

Σκέφτονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κάνουν ένα ανέξοδο ρουσφέτι μπας και δείξουν κυβερνητική αξιοσύνη και αριστεροσύνη... Θα μειώσουμε -είπαν- τα πρόστιμα στην οδική κυκλοφορία για να ανακουφίσουμε... την φτωχοποίηση που δημιουργήσαμε.

Δεν πρόλαβαν να το ανακοινώσουν (προχθές) και χθες πρωί-πρωί τους ξεφώνισε η Επιτροπή Εμπορίου και Μεταφορών της Ε.Ε. λέγοντας τους μαζευτείτε και αυτές τις πολιτικές μπανανίας κρατείστε της για την Ελλάδα και όχι για την Ευρώπη που θέλατε να είστε μέλος.

Δηλαδή τι είναι όλοι αυτοί; "Δόλιοι δάκτυλοι” που τα βάζουν, για πλάκα, με την ανήμπορη Ελλάδα; Και ας πούμε ότι είναι έτσι. Εμείς, η περήφανη αριστερά..., που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της τι κάνει; Γιατί κάθεται και τρώει τόσο ξύλο. Και μαζί της ο λαός. Γιατί δεν τους βγάζει τα μάτια κυβερνώντας την χώρα. Ασκώντας οικονομική πολιτική. Δεν ξέρει; Ας φύγει να γλυτώσουμε και το ξύλο .Και εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε με τους άλλους...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail