Πρωτοφανές έγκλημα - Ληστεία & βιασμός (γονέων) μετά φόνου (τέκνων) από τον ΕΟΠΥΥ

pixabay.com
Του Στρατή Μαζίδη

Το θρίλερ με την ασφαλιστική κάλυψη των προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται με τους αρμόδιους να έχουν καταφέρει, γονείς και επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Όσο για τα μεγαλύτερα θύματα, τα παιδιά, αυτά ίσως ακόμη δεν μπορούν να αντιληφθούν τι παίζεται σε βάρος τους και σε ποιο κράτος καλούνται να επιβιώσουν.

Σιγοψιθυρίζονται διάφορα, όπως να δοθεί μια παράταση, αλλά όλα είναι στον αέρα.

Δε μου προξενεί καμία εντύπωση.

Το έγκλημα είναι προμελετημένο, διότι πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι:

α. Η ορισθείσα Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ δεν είχε στη σύνθεσή της ούτε έναν εκπρόσωπο από τον αντίστοιχο επιστημονικό κλάδο όπως διαβάσαμε σε κοινό δελτίο τύπου Συλλόγων και Φορέων;

β. Δόθηκε μια ελάχιστη προθεσμία διαβούλευσης μέσα σε Εορτές και αργίες;

γ. Ήρθε μεσούσης της εκπαιδευτικής χρονιάς.

δ. Πέρασε ως διάταξη μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο (για το χωροταξικό).

Συνεπώς είτε έχουμε υπευθύνους που μαθαίνουν στου κασσίδη το κεφάλι είτε κάποιους που γνωρίζουν πολύ καλά τι πράττουν και γιατί.

Σε μια χώρα στην οποία αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες όπως διαβάσαμε στον Τύπο, η υγεία των παιδιών (και όλων ημών) κρίνεται ως σπατάλη.

Σε μια χώρα με "πρωτογενές" πλεόνασμα όπου μοιράζονται 600 εκ. ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή όσους ως επί το πλείστον εργάστηκαν λίγα χρόνια ή δεν έβαλαν χρήματα στο σύστημα, και δίχως λοιπά εισοδηματικά κριτήρια, η υγεία των παιδιών, συνιστά είδος προς περικοπή. 

Παράδοξη και η ουσιαστικά αέρινη ενασχόληση των ΜΜΕ με το θέμα. Ακόμη και όσων αντιπολιτεύονται. Τραγικά απούσα και η εκπαιδευτική κοινότητα.

Αλλά για μισό λεπτό. Για ποιες σπατάλες και παροχές του ΕΟΠΥΥ μιλάμε;

Τα χρήματα είναι του Οργανισμού; Δεν το νομίζω.

Τα χρήματα είναι των ασφαλισμένων. Οι γονείς πλήρωναν και πληρώνουν ασφαλι(η)στικές εισφορές στον κλάδο υγείας. Πρόκειται για τα λεφτά τους, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να βάζουν, είτε το επιθυμούν είτε όχι, στον ασφαλιστικό κουμπαρά. Τώρα λοιπόν που τα χρειάζονται, τα λεφτά τους, ο ΕΟΠΥΥ τους λέει ΟΧΙ!

Με ποιο δικαίωμα κύριοι κάνετε κουμάντο στα χρήματα των ασφαλισμένων;

Εξ ου και ο τίτλος του κειμένου. Μια ιδιότυπη ληστεία των εισφορών των γονέων μετά φόνου των παιδιών, διότι τι θα κάνουν όσοι (πιθανώς οι περισσότεροι) αδυνατούν να πληρώσουν; Θα διακόψουν. Και τι θα απογίνουν τα παιδιά τους; Το σκέφτηκε κανείς; Εδώ μιλάμε για πεντακάθαρη γενοκτονία. Μπορεί να μην έχει σπάθες και χατζάρια. Διαθέτει όμως πονηριά και κακή καρδιά. Τι θα κάνουν οι γονείς τους; Να τα πνίξουν στο νεροχύτη;

Έρχεται λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ δημεύει τα χρήματα των ασφαλισμένων που δόθηκαν, δυστυχώς, για τέτοιες περιπτώσεις, για να μπορούν να ακουμπήσουν κάπου και κάνει κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει.

Ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή το κράτος που απαιτεί να το πληρώσεις στην ώρα που σου ορίζει και να σε εξοφλήσει όποτε αυτό αποφασίσει. Και στο ενδιάμεσο; Πάρτε δάνειο, είπαν στους επαγγελματίες με βάση το δελτίο τύπου της Ατυπης Ομάδας Γονέων μετά τη συνάντηση της 16ης Ιανουαρίου.

Περίπου 30.000 παιδιά θα βρεθούν στον αέρα. Ομοίως και οι 60.000 γονείς. Ομοίως και οι επαγγελματίες που καλούνται είτε να αρνηθούν την απαράδεκτη προτεινόμενη σύμβαση είτε να την υπογράψουν για να πάρουν ψίχουλα (αν και εφόσον).

Και αν το σύστημα, που εσύ έφτιαξες, κάπου πάσχει, φρόντισε να το επιδιορθώσεις, όχι να το διαλύσεις. Τουλάχιστον μέχρι να σχεδιάσεις κάτι σωστό.

Αυτή φυσικά η ιδιόμορφη δήμευση του κουμπαρά των ασφαλισμένων εκτός του ότι καταδικάζει τα παιδιά σε ένα ζωντανό-θάνατο, θα οδηγήσει μοιραία, αφού εμπλέκονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, και στην ανεργία των επαγγελματιών του κλάδου ενώ οι γονείς θα κληθούν να τα κόψουν από αλλού. Αν μπορούν.

Όσο για τους γονείς; Αυτοί παράλληλα υφίστανται έναν ψυχικό βιασμό όταν αρκετοί που έχουν συνειδητοποιήσει το τι πρόκειται να συμβεί (διότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν πάρει μυρωδιά) εκτίθενται δημόσια με το όνομά τους, εξαναγκάζονται εκ των πραγμάτων να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους και ενίοτε εκθέτουν και τα παιδιά τους ως το ύστατο πια μέσο καταφυγής μήπως και κάποιοι έρθουν στα σύγκαλά τους.

Ειλικρινά δεν ξέρω... Αλλά όταν πια ένα κράτος δεν μπορεί να φροντίσει τα παιδιά του, αξίζει να υπάρχει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail