Κυπριακό: Διαφωνία Αναστασιάδη για το χάρτη των Τουρκοκύπριων - «Δε μας ικανοποιεί»

Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr

Τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων, με τις δύο πλευρές να συζητούν το εδαφικό και να παρουσιάζουν χάρτες.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χάρτες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Τώρα μένει να εξετασθούν σε κάθε τους λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους Κτηματολογίου, προκειμένου να αποφανθούν αν η πρόταση της άλλης πλευράς είναι εντός του πλαισίου της πρόσφατης συμφωνίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε στη δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, πως «υπάρχουν πτυχές και πρόνοιες του χάρτη που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά που δεν ικανοποιούν την ελληνοκυπριακή, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να καταθέτει γραπτώς τη διαμαρτυρία του».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ακόμα πως «οι χάρτες που κατατέθηκαν ήταν εντός του πλαισίου που συμφωνήθηκε στο Μοντ Πελεράν». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «η διαπραγμάτευση επί του εδαφικού θα συνεχιστεί όπως και η διαπραγμάτευση για τα άλλα κεφάλαια». Όπως είπε ο ίδιος: «Η αυριανή διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Μοναδικό θέμα της το κεφάλαιο των εγγυήσεων και της ασφάλειας».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ακόμα πως απόψε θα υπάρξει διαβούλευση και μεταξύ του Κύπριου προέδρου και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, που έφτασε νωρίτερα στη Γενεύη.

«Σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού η κατάθεση χαρτών»: αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δια του Προέδρου Αναστασιάδη, μέσω twitter. Και προσθέτει: «Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail