Το «κάστρο» της γραβάτας

Αναδημοσίευση από: protagon.gr


Ο Νίκος Παππάς αναγκάστηκε στην Ουάσιγκτον να φορέσει γραβάτα. Αλλιώς θα κινδύνευε να μείνει έξω από το πάρτι. Τα προτελευταίο κάστρο έπεσε και έμεινε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας να επιμένει στο ιδιαίτερο «αντισυμβατικό» dress code 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάει σε εκείνη την συνάντηση που του είχε κανονίσει η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον Μπιλ Κλίντον και ξερόβηχε αμήχανα μπροστά στον πρώην πρόεδρο και δεκάδες επενδυτές που περίμεναν να ακούσουν κάτι για το θαύμα που είχε κατα νου για την χώρα μας, είχε επιλέξει να διατηρήσει το γνωστό «dress code της Τεχεράνης». Επέμεινε, όπως επιμένει ακόμη, να μην φορέσει γραβάτα. Και αν δεν ξερόβηχε και καταλάβαινε έστω κάτι από αυτά που τον ρωτούσε ο καλοπροαίρετος Κλίντον, δεν θα ήταν και τόσο τραγικό.

Ομως είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν μία αποτυχία φιάσκο και μία απλή προσάραξη ναυάγιο… Παρά ταύτα, η ελληνική αποστολή στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κάνει τώρα την υπέρβαση.

Ο Πάνος Καμμένος (ούτως ή άλλως χωρίς σύμπλεγμα με τις γραβάτες…), αφότου φωτογραφήθηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος εν πτήσει προς την Ουάσιγκτον και με «Τα Νέα» ως λάφυρο, προφανώς έπεισε τον φίλο του Νίκο: «χωρίς γραβάτα, ξέρεις στο πάρτι για τους Ελληνοαμερικανούς του Τραμπ, δεν μπαίνεις. Κάνε την καρδιά σου πέτρα»… Θα μπορούσε να είναι μία συζήτηση μεταξύ τους.

Και ο Παππάς έκανε το μεγάλο βήμα. Εβαλε την κόκκινη γραβάτα του, μπήκε στο πάρτι και φωτογραφήθηκε περιχαρής με τον Π. Καμμένο και τον Γ. Πατούλη – με τις κόκκινες γραβάτες τους και αυτοί… Αν κάτι δείχνει η συμβολική (όσο και forcée) κίνηση, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση ενώ δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τις διαθέσεις του κ. Τραμπ, κάνει ό,τι μπορεί να αποκτήσει προσβάσεις σε αυτήν.

Η ομιλία του νέου Προέδρου βέβαια, καμία αισιοδοξία δεν δικαιολογεί προς το παρόν, καθώς το δόγμα του απομονωτισμού και των «πρωτείων της Αμερικής» σε όλα, λίγο «δείχνει» προς την κατεύθυνση εποικοδομητικών παρεμβάσεων.  Παρά ταύτα, ο κ. Παππάς είναι άλλος ένας από το στενό επιτελείο του κ. Τσίπρα που έκανε το μεγάλο βήμα και εγκατέλειψε την «αισθητική της Τεχεράνης».

Ο Πρωθυπουργός μένει σιγά σιγά απελπιστικά μόνος. Ισως πλησιάζει η εποχή που θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο και όλοι θα προσέλθουν με γραβάτες, ενδεχομένως και κομψές και εκείνος θα εξακολουθεί να μένει με έναν γιακά στριμωγμένο στα πέτα του σακακιού του, ούτε καν μία ποσέτ.
Επειτα από δύο χρόνια διακυβέρνησης της Αριστεράς, το ένα κάστρο μετά το άλλο πέφτει. Οι περισσότεροι αρχίζουν να υποκύπτουν στους κανόνες της αστικής αισθητικής, όμως ο Πρωθυπουργός παραμένει ακλόνητος. Τώρα όμως που ακόμη και ο Νίκος Παππάς τον «εγκατέλειψε», ίσως πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί. Θα πρέπει να κάνει ένα τηλεφώνημα στον κ. Κατρούγκαλο…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail