Αδιανόητο να μην εκπροσωπήσει ο Αναστασιάδης την Κύπρο στη Γενεύη

φωτο AFP
Αναδημοσίευση από: voria.gr

ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ ΕΝ ΔΗΜΩ

Αλητεία του διεθνούς παράγοντα σε βάρος του ελληνισμού. Μόνον αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στην ενέργεια του ΟΗΕ να μη παραστεί ο Αναστασιάδης στην Διάσκεψη, ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά μόνο ως εκπρόσωπος των Ε/κ. Η Διάσκεψη όμως γίνεται για το μέλλον της Κύπρου, και θα απουσιάζει η Κύπρος; Ο Αναστασιάδης είχε πει παλαιότερα ότι δεν θα το δεχθεί. Ελπίζεται να μη αλλάξει γνώμη.

Χρόνια τώρα, από πολλές στήλες της Voria.gr, επαναλαμβάνεται το -αυτονόητο- ότι η τύχη του Κυπριακού είναι άμεσα συνυφασμένη με την τύχη της Ελλάδας και του ελληνισμού γενικότερα. Αυτό το αυτονόητο όμως, δεν γίνεται από όλους αντιληπτό. Και όσοι δεν άκουσαν εμένα, ας ακούσουν τον Μιχάλη Ιγνατίου, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τα πράγματα.

Γράφει: «Θα προσθέσω (…) ότι ούτε τα στελέχη των ελληνικών κομμάτων αντιλαμβάνονται τους κανόνες του Κυπριακού. Πολύ λίγοι καταλαβαίνουν τη ζημιά που θα προκαλέσει στην Ελλάδα η απώλεια της Κύπρου. Πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα οδηγήσει σε διάλυση του ελληνικού στοιχείου.

» Ούτε ξέρουν πως πρόκειται για άκρως φιλοτουρκική και ρατσιστική διευθέτηση, που δεν θα επανενώνει το νησί αλλά θα το οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση και την κατάρρευση. Στη Γενεύη, λοιπόν, δεν παίζεται η τύχη της Κύπρου, αλλά της Ελλάδας. Και για όσους θα ενοχληθούν πιθανά, ας προσθέσω και ένα και. Παίζεται και η τύχη της Ελλάδας.

» Και για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός και όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που τηρεί συνειδητά και με συνέπεια τις διαχρονικές θέσεις του, πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, για το γεγονός ότι δεν ασχολούνται όσο απαιτούν οι περιστάσεις και αφήνουν μόνο του τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα και τον ελληνικό χώρο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail