Όχι δε φταίει η σύζυγος του άμοιρου Αμοιρίδη. Αυτή απλά γλεντούσε στο διπλανό δωμάτιο

Του Στρατή Μαζίδη

Πραγματικά τραγικό το συμβάν με τον αδικοχαμένο Ελληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία. Τον σκότωσαν, τον τύλιξαν, τον κουβάλησαν, τον έκαψαν... Του στέρησαν τη ζωή και το παιδί του.

Φαίνεται, για να θυμηθούμε τη γνωστή διαφήμιση, ότι ο πρέσβης είχε κακομάθει τη Φρανσουάζ.

Δεν είμαστε ανακριτές και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Ωστόσο κάποια πράγματα εδώ είναι ξεκάθαρα. Ο ένας στρέφεται εναντίον των άλλων. Η Φρανσουάζ δεν είχε ιδέα, απλά έβγαζε κάθε λίγο τα μάτια της με τον νεώτερο εραστή της κι ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν ο άμοιρος Αμοιρίδης και πιθανώς στο παραδιπλανό έπαιζε η κόρη τους.

Ο εραστής καλύπτει τη Φρανσουάζ και κάνει λόγο για επεισόδιο και φόνο πάνω σε αυτοάμυνα. Ο εξάδερφός του όμως τα λέει αλλιώς. Μιλά για συγκεκριμένο σχέδιο και αμοιβή.

Ποιος ο λόγος για τον εξάδερφο να μιλά για προμελετημένο έγκλημα και να δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη θέση του;

Μάλλον το καλό για τη Φρανσουάζ είναι ότι ο εραστής της φαίνεται πως πραγματικά έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα, άλλωστε σκότωσε για αυτό, όποια εκδοχή κι αν ισχύει, ώστε την προστατεύει με την κατάθεσή του. Οι αρχές όμως φαίνεται ότι δεν πείθονται.

Γνωρίζει φυσικά ο 29χρονος εραστής πόσο σκληρές είναι οι βραζιλιάνικες φυλακές για κυρίες της υψηλής κοινωνίας όπως η Φρανσουάζ.

Ίσως όμως όχι τόσο σκληρές όσο το να απατάς τον άνθρωπό σου μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, στο διπλανό δωμάτιο από εκείνο που κοιμόταν ο άνδρας σου. Ίσως όχι τόσο σκληρές όταν σχεδιάζεις (;) το φόνο του και μετά ακολουθεί όλη αυτή η αποτρόπαια αλυσίδα γεγονότων. Άλλωστε τι έκανε η Φρανσουάζ; Τίποτε κατά την ίδια. Μόνο το γλεντούσε κάθε φορά που "είχε πρόβλημα ο συναγερμός". Όμως η σειρήνα των επιθυμιών της ηχούσε πολύ δυνατότερα από τον πραγματικό συναγερμό που έκρουε για την καταστροφή που ζύγωνε την οικογένειά της. Τι θα πει στην κόρη της αφήνοντάς την ουσιαστικά ορφανή κι από τους δύο γονείς;

Συμπέρασμα; Ενός κακού μύρια έπονται και ενίοτε οι πραγματικοί συναγερμοί χτυπούν πολύ δυνατότερα αλλά δεν ακούγονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail