Η Ινδία μπαίνει στο κλαμπ των μεγάλων - Προχωρά σε υποβρύχια εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Ινδικό Άμυνας Φόρουμ
Freepen.gr - Σταθερά στην αύξηση της στρατιωτικής της δύναμης βαδίζει η Ινδία καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή του νέου βαλλιστικού πυραύλου Κ-4 από υποβρύχια πλατφόρμα εκτόξευσης στα τέλη του μήνα σύμφωνα με το newindianexpress.com.

Στρατιωτική πηγή αναφέρει στην ιστοσελίδα πως ο Κ-4 που έχει αναπτυχθεί πλήρως στην Ινδία είναι ένας ισχυρός πύραυλος με βεληνεκές 3.500 χιλιομέτρων και εκτοξευθεί δοκιμαστικά από μια πλατφόρμα πανομοιότυποη με ένα υποβρύχιο, στις 31 Ιανουαρίου.

Αν και ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να εκτοξευέται από βάθος 50 μέτρων, αυτή τη φορά οι επιστήμονες σχεδιάζουν η δοκιμή να πραγματοποιηθεί σε βάθος 20-30 μέτρων στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως οι προετοιμασίες της εκτόξευσης βρίσκονται υπό πλήρη εξέλιξη και πως ο εξοπλισμός παρακολούθησης έχει εγκατασταθεί σε πλοία τα οποία θα αναπτυχθούν στη θαλάσσια περιοχή της δοκιμής.

Ο Κ-4 έχει μήκος 12 μέτρων, διάμετρο 1,3 μέτρα, ζυγίζει περίπου 17 τόνους και μπορεί να μεταφέρει μια κεφαλή από περίπου δύο τόνων. Πρόκειται για ένα βαλλιστικό πύραυλο που συνδυάζει χαρακτηριστικά βαλλιστικών και πυραύλων κρουζ καθώς μπορεί να βγει από την ατμόσφαιρα και να επανέλθει σε μια παραβολική τροχιά.

Τέλος πρέπει να συμπληρωθεί ότι το πρώτο ινδικής ναυπήγησης πυρηνικό υποβρύχιο της χώρας, το INS Arihant έχει ήδη ενταχθεί στο Ινδικό Ναυτικό και θα εξοπλιστεί με πυραύλους της σειράς Κ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail