Γεμάτη τρύπες η Ασπίδα του Ευφράτη - Νέο κάζο για τους βεληγκέκες του Ερντογάν

Στρατής Μαζίδης

Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει το τουρκικό ασκέρι του σουλτάνου Ερντογάν καθώς επίσης οι μετριοπαθείς αποκεφαλιστές του FSA στη μάχη της Αλ-Μπαμπ ή αλλιώς θέατρο του παραλόγου αφού πολλαπλάσιοι στρατιώτες δεν μπορούν να εκδιώξουν μια χούφτα κατσαπλιάδων κι ενώ ο Πούτιν συνδράμει όσους μέχρι χθες βομβάρδιζε.

Αυτή τη φορά ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια άλλη ισχυρή επίθεση στα βορειοανατολικά περίχωρα της Αλ-Μπαμπ και συγκεκριμένα την περιοχή Αλ-Σλουνφανίγιε.

Παρά τη σφοδρότητα και την πολύ μεγάλη διάρκεια της μάχης ανάμεσα στους Τούρκους και τους μέχρι πρότινος προστατευομένους τους, τζιχαντιστές της ISIS, ο τουρκικός στρατός και ο FSA δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους στην περιοχή κι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με το δίκτυο Amaq η τουρκική επίθεση στρατού αναχαιτίστηκε από την ISIS σημειώνοντας πως επρόκειτο για την πέμπτη επίθεση σε διάστημα δύο εβδομάδων που αποκρούεται επιτυχώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail