Η ταπείνωση των Τούρκων είναι τέλεια! Το έβαλαν στα πόδια παρά τη βοήθεια του Πούτιν στην Al-Bab

Φώτο από την ISIS με τους Τούρκους να διαφεύγουν
Στρατής Μαζίδης

Αυτό που γίνεται με τη μάχη στην Al-Bab της βόρειας Συρίας, όπως κι αν καταλήξει, θα γραφτεί στην ιστορία.

Ο "πανίσχυρος" τουρκικός στρατός, μαζί με τους συμμάχους τους - μετριοπαθείς αποκεφαλιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ξεκίνησαν μια νέα επίθεση στην ανατολική επαρχία της Αλ-Bab την Κυριακή, με στόχο θέσεις του ισλαμικού κράτους στο Umm Adaseh, Qabr Maqri, και Al-Saghlaniyeh.

Φωτο από την ISIS με ρωσικά Sukhoi να επιχειρούν σήμερα στην Al Bab

Αρχίζοντας την επίθεση με απευθείας αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών αεροσκαφών, ο τουρκικός στρατός ήλπιζε ότι αυτή τη φορά θα αποδυναμωθούν οι άμυνες των τζιχαντιστών και θα μπορέσει εύκολα να εισέλθει στην Al-Bab.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις έπεσαν έξω. Οι μέχρι πρότινος μαθητές και προστατευόμενοι των Τούρκων, όχι μόνο δεν επλήγησαν αλλά πέρασαν στην αντεπίθεση προκαλώντας σοβαρές απώλειες στον τουρκικό στρατό και τον FSA.

Σε λίγες ώρες, ο τουρκικός στρατός και ο FSA άρχισαν να το βάζουν στα πόδια φοβούμενοι πλέον τα χειρότερα.

Η ISIS η οποία όταν ανακοινώνει κάτι, συνήθως ισχύει, δήλωσε μέσω Amaq την υποχώρηση των Τούρκων και των "μετριοπαθών" ισλαμιστών κατσαπλιάδων του FSA.

Ο Ερντογάν πέτυχε τελικά με την εισβολή όχι μόνο να εμπλακεί στο συριακό βάλτο αλλά και να δει τη χώρα του να εξευτελίζεται διεθνώς στρατιωτικά μη μπορώντας να εκδιώξει 350 τζιχαντιστές από μια κωμόπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail