Ένα βήμα πριν το χάος - «Μόνο» 142 και 83 χρόνια φυλακή προτείνει ο Εισαγγελέας στους ηγέτες του HDP

Freepen.gr - Η Γενική Εισαγγελία του Diyarbakır που έχει την ευθύνη της τρομοκρατίας προτείνει την πολυετή κάθειρξη των δύο συμπροέδρων του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP).

Συγκεκριμένα ζητά την καταδική του  Selahattin Demirtaş από 43 έως 142 χρόνια και της Figen Yüksekdağ σε 30 έως 83 έτη.

Οι δύο πολιτικοί προφυλακίστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από ανάκρισή τους σχετικά με την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Το HDP δέχεται ευθύς εξαρχής κατηγορίες ότι συνδέεται με το PKK ενώ οι ποινικές διώξεις των τόσο των δύο συμπροέδρων όσο και πλήθους βουλευτών αλλά και στελεχών του ήταν το πρακτικό αποτέλεσμα της μη καταδίκης του PKK ως «τρομοκρατικής ομάδας».

Συνεπώς ακολούθησε η άρση της ασυλίας δεκάδων βουλευτών στην Τουρκική Βουλή και μεγάλο τμήμα του HDP, της τρίτης πολιτικής δύναμης της Τουρκίας και πρώτης σε σειρά εκλογικών περιφερειών κατέληξε προφυλακισμένο στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής έρευνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail