Τους πέταξαν έξω από την Παλμύρα - Τα Tupolev εξαέρωσαν 300 ισλαμιστές - Η 3η και φαρμακερή μάχη συνεχίζεται

Στρατής Μαζίδης

11/12/16 11:49 - Η τρίτη μάχη της Παλμύρα, ελπίζουμε φαρμακερή και οριστική, βρίσκεται σε εξέλιξη με το Συριακό Στρατό να έχει εξαπολύσει αντεπίθεση στα περίχωρα της αρχαίας πόλης. 

Ταυτόχρονα οι ισλαμιστές του ISIS φαίνεται να επιτίθενται και πάλι στην περιοχή Al-Amiriyah έξω από την πόλη, την όποια ανακοίνωσαν μέσω Amaq ότι κατέλαβαν δίχως όμως να επιβεβαιώνεται καθώς άνδρες των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων που μετείχαν στη μάχη σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμυνας είχαν εκδιώξει χθες βράδυ τους τζιχαντιστές από το προάστιο.

Η ανακοίνωση του Amaq


Ωστόσο οι μονάδες του Συριακού Στρατού ενισχύμενες πλέον έχουν αναδιοργανωθεί και μετά τη βραδινή βοήθεια της Συριακής και Ρωσικής Αεροπορίας σφυροκοπούν τις θέσεις των ισλαμιστών στο όρος  Jabal Tar βορειοδυτικά της πόλης και στα σιλό σιτηρών στα ανατολικά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του almasdar αναφέρουν ότι έχουν ήδη ανακαταληφθεί από το Στρατό.

Το Ρωσικό Υπουργείο Αμυνας αναφέρει ότι στην επιχείρηση μετείχαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev με αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 300 τζιχαντιστών και την εξολόθρευση κονβόι της οργάνωσης η οποία επιτέθηκε με παγιδευμένα οχήματα, πυροβολικό και θωρακισμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν 11 τεθωρακισμένα άρματα μάχης,
31 οχήματα με βαρέα πυροβόλα και 31 οχήματα μάχης.

Χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια που άλλαξε κυριολεκτικά από τη μια στιγμή στην άλλη η μάχη της Παλμύρα πραγματοποιήθηκαν 64 αεροπορικές επιδρομές ενώ υπήρξαν εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ από πλοία του ρωσικού ναυτικού σύμφωνα με την Al-Watan.

* πιθανές ανανεώσεις

11/12/16  1445 - Τη μια "Δόξα τω Θεώ", την άλλη "Βοήθη Παναγιά" - Ξανά χάος στην Παλμύρα - Περικυκλωμένη η πόλη και ο Στρατός http://www.freepen.gr/2016/12/blog-post_567.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail