Βλαδίμηρε σου έριξαν ένα Sukhoi, σου βομβάρδισαν νοσοκομείο και δολοφόνησαν τον πρέσβη σου

Του Στρατή Μαζίδη

Μία ακόμη απώλεια μετράει η Ρωσία στον πόλεμο της Συρίας όπου εμφανώς δέχεται πλήγματα κάτω από τη μέση με μια τακτική που θυμίζει το "χτυπά και φεύγω" σε έναν ακήρυκτο πόλεμο φθοράς. Πιθανότατα πάντα -το λιγότερο- εις γνώση των ΗΠΑ.

Πχ η κατάρριψη στα τέλη του 2015 του ρωσικού βομβαρδιστικού είχε πρωτίστως λάβει την έγκριση των ΗΠΑ με την εκτίμηση πως η Ρωσία δεν θα αποτολμούσε μια τοπική σύνταξη με την Τουρκία. Άλλωστε το αρχικό σενάριο λογικά δεν προέβλεπε τη διάσωση μόνο του ενός αλλά και των δύο πιλότων. Επίσης όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στη Freepen.gr είναι πολλά τα γεωπολιτικά συμφέροντα,  οι κλεισμένες συμφωνίες και συνεπώς τα χρήματα.

Το δεύτερο πλήγμα ήταν ο προ ολίγων ημερών βομβαρδισμός του μεταφερόμενου ρωσικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Χαλέπι και μάλιστα:

Α) σε περιοχή η οποία απείχε μακράν των ζωνών μάχης με τους ισλαμιστές
Β) την ώρα αιχμής κατά την οποία περίμεναν πλήθος ασθενών με αποτέλεσμα το θάνατο ιατρικού προσωπικού.

Η Μόσχα μάλιστα κατήγγειλε ότι κάποιος είχε δώσει στους τζιχαντιστές τις ακριβείς συντεταγμένες του νοσοκομείου.

Το τρίτο χτύπημα ήταν η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα, Αντρέυ Καρλόφ και μάλιστα από Τούρκο αστυνομικό! Σε περίπτωση κατά την οποία δεν πρόκειται για μοναχικό λύκο αλλά χτύπημα οργάνωσης, λογικά δε συνέβη εις γνώση των χωρών υποστηρικτών τους; Δε λέω κατόπιν εντολής αλλά σίγουρα το πιθανότερο σενάριο είναι να το γνώριζαν.

Ας μη μας διαφεύγει πως είχε προηγηθεί εδώ και λίγα 24ωρα η ολοκληρωτική απελευθέρωση του Χαλεπίου η οποία τις τελευταίες εβδομάδες έλαβε χαρακτηριστικά θριάμβου και ταπείνωσης των ισλαμιστών. Η λογική λέει πως η χθεσινή δολοφονία του Καρλόφ συνδέεται άμεσα με το Χαλέπι.

Πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα ή τουλάχιστον απόπειρες. Η Αρκούδα μέχρι στιγμής προκαλείται δίχως να αντιδρά δυναμικά  καθώς φαίνεται πως κινείται για την υλοποίηση του δικού της σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έχει άλλωστε δαπανήσει αρκετό χρόνο,  πολλές δυνάμεις, εξοπλισμό και άνδρες για να το ρισκάρει. Οι αποφάσεις της λαμβάνονται με κυριολεκτικά κρύο αίμα και πολλές φορές για εξηγηθούν χρειάζεται να περάσει αρκετός καιρός για να αποκαλυφθούν από τα γεγονότα.

Επιπλέον διαφαίνεται ότι υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη για την πλήρη αποκάλυψη και υλοποίησή του στον πολυσύνθετο και αλληλοαντικρουόμενο πόλεμο της Συρίας.

Τέλος είναι πολύ πιθανό όσο (και αν) θα προχωρά η υλοποίηση του ρωσικού σχεδίου να κλιμακωθεί αυτός ο πλάγιος πόλεμος φθοράς της Μόσχας. Σε μια τέτοια τροπή θα αυξάνονται βαθμιαία και οι πιθανότητες ενός ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες.

Καθώς όλα αυτά είναι δυσδιάκριτα αλλά συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας και μας αφορούν άμεσα καλούμαστε κι εμείς να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail