Το τελευταίο τανγκό στις Βρυξέλλες και μάλιστα...χωρίς βούτυρο;

Freepen.gr - Οι Ευρωπαίοι εταίροι φαίνεται πως εγκαταλείπουν άλλη μια ελληνική κυβέρνηση που πλέον δεν τους είναι χρήσιμη και αφού πρώτα έχει εκτελέσει τη βρώμικη δουλειά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" το κλίμα για την Ελλάδα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο τελευταίο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ήταν πολύ βαρύ.

Ο Τσακαλώτος σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται πως απείλησε να πυροβολήσει το κεφάλι του   "απειλώντας" με εκλογές αν πιεστεί η κυβέρνηση για να πάρει πρόσθετα μέτρα.

Οι διάλογοι σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ήταν οι εξής:

. Τσακαλώτος: «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές».

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε» φέρεται πως ήταν η αντίδραση των θεσμών όπως τη συνοψίζουν στην εφημερίδα πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το ρεπορτάζ του Βήματος με την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Οι φερόμενοι διάλογοι ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών ​Ευκλείδη Τσακαλώτο ​και ​ομολόγους του, οι οποίοι παρουσιάζονται στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής και αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Καμία τέτοια συζήτηση με αναφορά σε εκλογές από μέρους του υπουργού Οικονομικών δεν ​έγινε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016. Ούτε εντός, ούτε στο περιθώριο αυτού​.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν υπηρετούνται επαρκώς με ψεύδη".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail