Άδειες σε επικίνδυνους κακοποιούς και πιστολίδια. Αν είχε σκοτωθεί ο αστυνομικός;

Freepen.gr - Λύθηκε τελικά το μυστήριο με το πιστολίδι σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Ο πιστολέρο ήταν ο 38χρονος ισοβίτης για ένοπλη ληστεία και χρήστης ναρκωτικών, Θεόφιλος Λαζαράκης ο οποίος είχε παραβιάσει τους όρους της άδειάς του.

Το χρονικό της συμπλοκής είχε ως εξής:

Μισή ώρα μετά τις 11 το πρωί στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Θεάτρου επικράτησε πανικός. Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να σταματήσουν για να ελέγξουν έναν άντρα που κρίθηκε ύποπτος κα αρχικά θεωρήθηκε αλλοδαπός.
Εκείνος αμέσως τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας τον έναν στο δεξί του χέρι. Τότε οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά δίχως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν πυρά αστυνομικών τον πέτυχαν.
Ο δράστης έτρεξε πίσω από ένα κτίριο, στην μέση της πλατείας έσκυψε και μόλις οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε.

Κι αναρωτιώμαστε; Αν η σφαίρα είχε πετύχει τον αστυνομικό λίγο πιο αριστερά; Αν είχε πετύχει κάποιον περαστικό; 

Για να καταδικάστηκε ο Λαζαράκης σε ισόβια κάθειρξη, κάποιος λόγος θα υπήρξε για να μείνει μέσα και να μην κυκλοφορεί έξω.

Ως πότε θα δίνονται άδειες δίχως συγκεκριμένα κριτήρια;

Γιατί ανυποψίαστοι πολίτες να περπατούν δίπλα σε οπλοφορούντες καταδικασμένους κακοποιούς;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail