Νύχτα τρόμου στην Παλμύρα - Αρχίζει εκκένωση της πόλης από στρατό και κατοίκους

Στρατής Μαζίδης

10/12/16 21:29 - Με μεγάλη λύπη γράφουμε αυτές τις γραμμές καθώς φαίνονται ότι οδεύουμε σε μια εφιαλτική νύχτα για την Παλμύρα και την ιστορία.

Αν αληθεύει η πληροφορία την οποία μεταδίδει το almasdar επικαλούμενο στρατιωτική πηγή στην αεροπορική βάση Τ4 στην ανατολική Χομς, οι στρατιώτες μέσα στην πόλη της Παλμύρα επιχειρούν να αποσυρθούν με ασφάλεια πριν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους καταλάβουν όλες τις συνοικίες.

Παρά τις πληροφορίες περί άφιξης ενισχύσεων, ο Συριακός Στρατός αντιμετωπίζει αυτήν την επίθεση η οποία οδήγησε στην απώλεια μεγάλων τμημάτων στην ανατολική Χομς.

Ταυτόχρονα και ενώ η Παλμύρα σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο δεν έχει πέσει εντελώς, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Στρατού η εκκένωση της πόλης από τους κατοίκους.

Και εδώ επαναλαμβάνουμε τα πρωινά μας ερωτήματα στο προηγούμενο άρθρο μας.

Καθώς οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες με τον στρατό και ρωσικά ΜΜΕ να μιλούν για παραπληροφόρηση και να ισχυρίζονται ότι η πόλη ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις (άρα έχει χάσει τις γύρω περιοχές), αναρωτιώμαστε:

Γιατί δεν έδρασε η Ρωσική Πολεμική Μηχανή; Μερικές δεκάδες αεροπορικές επιδρομές και η ξαφνική επίθεση των τρομοκρατών θα είχε τελειώσει μέσα σε λίγες ώρες. Πάνω από 100 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους διότι δεν τους βοήθησε κανένας.

Θα το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα. Η Μόσχα αποσύρθηκε από τη Συρία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016, μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη της επιχείρησης που οδήγησε στην απελευθέρωση της Παλμύρα.

Σήμερα και με βάση τα όσα μέχρι στιγμής διαβάζουμε την αφήνει να πέσει ξανά στα χέρια των τρομοκρατών, αφού αυτοί φαίνεται να ελέγχουν ήδη τμήματα της πόλης.
 
Γιατί παραδίδουν την Παλμύρα; Ντροπή και αίσχος!

Σώστε την πόλη και σταθείτε συνεπείς απέναντι στην ιστορία.

 + + + + +

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ, ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ISIS - Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΤΑ CHECK POINTS - ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail