Βλέπεις Αλέξη στη Γαλλία; Αντί για ελπίδα τα έκανε θάλασσα, το κατάλαβε και προτιμά να αποφύγει το διασυρμό


Freepen.gr - Η υποψηφιότητα του Φρανσουά Ολάντ για τη Γαλλική Προεδρία είχε δημιουργήσει μια σημαντική ελπίδα στην Ευρώπη πως θα μπορούσε να υψωθεί ισχυρός αντίλογος και πολιτική απέναντι στη γερμανική επέλαση.

Τελικά η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική.

Ο Ολάντ ξεχώρισε για τις επιδόσεις του με τις γυναίκες αλλά όχι στα συμφέροντα του γαλλικού λαού.

Αυτή η πραγματικότητα άρχισε να αποτυπώνεται στις διάφορες μετρήσεις, να παγιώνεται και να αποκτά ποσοστά πρωτοφανούς συντριβής του Γάλλου Προέδρου αν επιζητούσε μια δεύτερη θητεία.

Ωστόσο ο Ολάντ μπορεί να αποδείχθηκε δειλός ή λίγος, αλλά δεν είναι ανόητος.

Συνεπώς αποφάσισε να αποσυρθεί με χθεσινό διάγγελμά του:

«Έχω επίγνωση σήμερα του κινδύνου που ενέχει να ακολουθήσω μία διαδρομή που δεν θα συγκέντρωνε αρκετή υποστήριξη, κατ' επέκταση αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές» 

Τα γαλλικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν την πρωτοφανή αλλά καθόλου αδικαιολόγητη απόφασή του.

Με την παραίτηση - απόσυρση ο Ολάντ επιδιώκει τη διάσωση και σε ένα βαθμό αποκατάσταση της προσωπικότητάς του.

Δεδόμενου ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα κακό αντίγραφο του Γάλλου Προέδρου καθώς έταξε πολύ περισσότερο με ιταμή βεβαιότητα πράττοντας τρις χειρότερα, αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το δρόμο που άνοιξε ο Ολαντ. Προϋπόθεση φυσικά είναι να βλέπει...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail